Dr Zoran Živković novi zamenik predsednika Skupštine

imageSkupština je usvojila dnevni red sa 21. tačkom dnevnog reda. Novi zamenik predsednika Skupštine je dr Zoran Živković.

Predlog o smeni Jovana Lukića i izboru Zorana Živkovića na njegovo mesto obrazložio je Žarko Vasiljević predsednik kadrovske komisije grada i predlagač u ime inicijative trećine odbornika.Odbornik Bradić upitao je za govornicom kako će izvesti farsu kad nema predsednika ko predsedava? “ Da li će na istom listiću biti oba imena što je protivzakonito? Ko vodi sednicu ako je Lukić smenjen? Ja imam predlog, Zorana Djurića za zamenika predsednika Skupštine“, rekao je Bradić zatraživši da Djurić bude na listi za glasanje.
Kako je sekretar Skupštine Aleksandar Janković rekao da predlog mora biti u pisanoj formi , Bradić je odmah za Skupštinom na parčetu papira napisao predlog i dodao ga sekretaru.
Janković je danas rekao da predsednik Skupštine postoji, nije podneo ostavku i da Lukić po zakonu predsedava sednicom.
Slavica Cupać je zatražila mišljenje od Jankovića zašto njeno razrešenje nije objavljeno u Službenom glasniku i šta to pravno znači, kakve posledice proizvodi? Odgovor na ovo pitanje nije dobila.
Odbornik DS-a Željko Djukić danas je rekao da je ne potrebno siliti odbornike . “ Na osnovu odluke suda , ja vam predlažem izaberite odbornika Živkovića za predsednika, evo mi ćemo podržati. Nemojte ponovo praviti greške i nemojte da to posle skupo plaćamo kao što je slučaj sa troje direktora koji su nezakonito smenjeni“, rekao je Djukić.
Skupština je ipak odlučila da se ode na glasanje i oglašena je pauza od pola sata dok glasanje traje.
Skupština je na mesto zamenika predsednika izabrala dr. Zorana Živkovića. Informaciju o njegovom imenovanju i izboru Skupštine dala je Mila Grujičić odbornica JS i predsednik komisije o sprovodjenju glasanja .
Ovom odlukom praktično je sednica počela po dnevnom redu.

Ovim izborom , ali i sama atmosfera na sednici Skuštine umnogome se promenila. Sednica za sada teče radno.Najvažnija tačka dnevnog reda je drugi rebalans budžeta koji je u medjuvremenu od prošlog početka sednice takodje pretrpeo neke izmene.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.