„Žikina šarenica“ se snima u Valjevu

imageU subotu u prepodnevnim satima u Valjevu će povodom Tešnjraskih večeri biti snimana emisija RTS-a „Žikina šarenica“. Po istraživanjima ovu emisiju svake nedelje u Srbiji prati blizu 2 miliona gledalaca.

Emisija RTS-a „Žikina šarenica“ koja se emituje već duži niz godina na javnom servisu biće snimana u Valjevu u subotu u prepodnevnim satima. Ova emisija biće emitovana u nedelju pre podne.
Iako Valjevo svoje Tešnjarske večeri organizuje po 29. put ova manifestacija isključivo je godinama samo valjevska u smislu činjenice da se na naše Tešnjraske večeri niko neće iz gradova širom Srbije zaputiti . U više navrata tema promocije našeg grada i naše manifestacije bila je tema razgovora , ali je konkretna marketinška priča izostajala.
Tek poslednjih godina od kako Valjevo za Tešnjarske večeri organizuje veće koncerte one su kao dogadjaj postale interesantne i ljudima iz okolnih mesta . Dok drugi gradovi izdvajaju velike sume novca za brendiranje svojih manifestacija i marketinšku promociju Valjevo se oduvek izgovralo na lošu materijalnu situaciju pa se moglo čuti i pitanje da li nam je sve to uopšte i potrebno?
Ipak prevladao je opšti stav da grad veličine Valjeva zaslužuje ovakvu manifestaciju i da tradiciju njenog održavanja treba nastaviti. Stim u vezi postavljeno pitanje promocije još više je dobilo na značaju.
Ove godine Tešnjrske večeri i grad Valjevo biće promovisani u emisiji „Žikina šarenica “ koju po dostupnim podacima svake nedelje prati blizu dva miliona ljudi . Novac za dovodjenje ove emisije u Valjevo izdvojili su donatori , a grad je na sebe preuzeo obavezu smeštaja 65 osoba koliko učestvuje u realizaciji snimanja obezbedivši im prenoćište. Po rečima načelnika gradske uprave Aleksandra Vujić Subotića trošak grada po ovom osnovu iznosi 65 000 dinara.
„Ja nisam upoznat sa košuljicom emisije odnosno sa tim šta će sve u ovoj emisiji biti prikazano o Valjevu i Tešnjarskim večerima jer to nije moj deo posla , ali od svega najvažnije jeste da promovišemo naš grad. Mi smo u realnom problemu zbog saobraćajnih veza sa Beogradom i često Valjevci kažu da smo neko slepo crevo . Primera radi te saobraćajne veze najčešći su problem i u privlačenju investitora. A s druge strane gotovo nikada nema novca da promovišemo naš grad kako to stvarno zaslužuje i koristeći usluge pravih profesionalaca. Ovo je dobra prilika da kroz emisiju koja je vrlo gledana pokažemo šta imamo i promovišemo naš grad. U svemu ovom dobro je što postoje donatori koji obezbedjuju sredstva za ovu namenu“, kaže načelnik Vujić Subotić.

Po poslednjim informacijama ekipa „Žikine šarenice“ u Valjevo stiže u petak u popodnevnim satima i pratiće otvaranje Tešnjrskih večeri dok je predvidjeno da voditelj Žika Milenković bude učesnik otvaranja.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.