Sednica Skupštine zvanično prekinuta

imageNakon pauze sednica Skupštine prekinuta je praktično izlaskom većine odbornika. U sali ostali odbornici DS-a, dva odbornika Pobede i usamljeni odbornik SNS-a Milan Marković , Slavica Cupać sedela na mestu predsednika Skupštine.

image

Sednica Skupštine nakon pauze od jednog sata nastavljena je predlogom zamenika Skupštine Jovana Lukića da se sednica do daljeg prekine , a odbonici će o nastavku biti naknadno obavešteni. Ovaj predlog nije naišao na odobravanje opozicije u parlamentu koja je tražila kvorum , prebrojavanje i izjašnjavanje odbornika po tom pitanju pre samog glasanja. Za skupštinsku govornicu izašli su odbornici Bradić i marković jedan za drugim koji su uputili vrlo oštre reči na račun vladajuućeg SPS-a .

Nakon toga odbornici vladajuće koalicije izuzev Slavice Cupać napustili su skupštinsku salu čime je sednica praktično prekinuta jer nije bilo kvoruma za njeno održavanje. Za govornicu je videvši prisustvo medija izašao odbornik Bradić koji je odborniku Slobodanu Gvozdenoviću uputio uvredljive i oštre reči videvši da ustaje i odbornička grupa SNS-a .Dok je Bradić optuživao Gvozdenovića za zapošljavanje preko veze Gvozdenović je izgovorio samo „Stidi se“ i napustio skupštinsku salu. Iza njega odbornica SNS-a Zorica Jocić obratila se svojim odbornicima i saopštila da je prebrojala odbornike i da u sali nema kvoruma tako da mogu da je i napuste.

image Interesantno je da je sasvim usamljen ostao odbornik Milan Marković koga je izašavši za govornicu Slavica Cupać nazvala nezavisnim odbornikom , a sam Marković rekao da to nije tačno. Ipak sada je više nego jasno da odbornika Markovića u njegovim nastojanjima niko ne prati od njegovih partijskih kolega.
Jasno je i da je Slavica Cupažć napustila vladajuću koaliciju iako je sa govornice dok se sala praznila dovikivala da je ona predsednik Skupštine i da tu više nema dileme i da neće više ni reč na tu temu da čuje.
Vrlo mučna situacija u koju je sebe dovela Cupać praktično je pokazala da vladajuća većina postoji te da bez nje i nema kvoruma i u ovom trenutku niko u Skupštini ne može napraviti drugu većinu što su rekavši : “ Utvrdite kvorum, možda imamo kvorum“, izgleda poželeli odbornici Marković i Bradić. Svi odbornici su na kraju napustili salu .

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.