Nijedan veliki narko diler nije na slobodi

imageMinistar policije Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas u Valjevu da nijedan značajniji narko diler nije na slobodi. Ministar je kod zgrade Policijske uprave otkrio spomen ploču poginulim valjevskim policajcima na dužnosti.

Na spomen ploči ispisana su imenima osam policijskih službenika koji su na svojim dužnostima poginuli u period od od 1994. do 1999, a članovima njihovih porodica ministar unutrašnjih poslova Srbije je rekao da ih država nikada neće zaboraviti.
Nakon održanog kolegijuma sa načelnicima i komandirima PU, kojem je prisustvovao i direktor Policije Milorad Veljović, Nebojša Stefanović je za rad i postignute rezultate valjevske policije imao samo reči hvale.
“Na slobodi u Valjevu nema nijednog značajnijeg narko dilera jer su svi uhapšeni i imaju presude na duge zatvorske kazne. I u narednom period ćemo raditi na povećanju bezbednosti, jer imamo plan uvođenja još kamera na gradske ulice, kao i plan povećanja broja i prisustva pozornika u Valjevu”, rekao je Stefanović.

image Ministar policije ne spori da trenutno u gotovo svim policijskim upravama nedostaje ljudstva, pre svega, uniformisanih policajaca, ali najavljuje da će biti obezbeđeno školovanje dve nove generacije, koje traje godinu i po dana pre nego što novi uniformisani policajci izađu na ulice. Pre posete Valjevu, Nebojša Stefanović je posetio novootvorenu zgradu policijske stanice u Ubu, koja ima 1.300 kvadrata i sagrađena je uz pomoć Opštine Ub, a današnju posetu Kolubarskom okrugu nastavio je odlaskom u Osečinu gde, kako je najavio, ima sastanak sa direktorom JP “Srbijavode” u vezi odbrane Osečine od poplava.

 

image S.V

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.