Jedna Agencija za četiri izvodjača

imageNa spekulacije da je tender za izbor agencije za izvbodjače na Tešnjarskim večerima moguće namešten s obzirom da se javila samo jedna agencija direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić kaže da je to praktično nemoguće.

Kako ništa naše nije dovoljno dobro I kako uvek postoji prostor za kritiku I spekulaciju informacijama, u javnosti se poslednjih dana spekulisalo informacijom da je sumnjivo što se na tender za agenciju koja obezbedjuje izvodjače javila samo jedna agencija. “Oglas javne nabavke objavljen je na našem sajtu i u javnim glasilima, tako da je taj propis ispoštovan. Prosto, nije neuobičajeno da se javi samo jedan ponuđač. Gradske vlasti i Savet “Tešnjarskih večeri” su želeli da na manifestaciji bude po jedan koncert zabavne i narodne muzike, rok i koncert popularne muzike za mlađu populaciju. Na taj način napravljeni su kriterijumi javne nabavke i na oglas se javila agencija čija ponuda je odgovarala kriterijumima “ kaže direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić

Agencija ima posebne ugovore sa izvodjačima tako da je gradu nepoznato koliko koji izvodjač dobija novca od skoro 17 000 evra koliko košta ceo ugovor sa Agencijom “Tim pro JVC” iz Šida.
“ Mi ne znamo to niko ne zna koliko iznose pojedinačni ugovori I koliko ko dobija tako da je nemoguće da grad protežira recimo jednog izvodjača I svesno kako kažu njemu “namešta” tezgu . Mi smo odredili uslove I ta agencija se uklapala sa iznosom I uslovima pa su se I javili. Ja ne kažem da to nije neobično , ali nije nemoguće da se dogodi”, objašnjava Smiljanić.
U Valjevo će se tako na Tešnjarske večeri zaputiti Milan Stanković, Saša Matić, Tropico I Van Gog koje zastupa agencija iz Šida. Valjevci će prvo moći da prisustvuju koncertu Van Goga već 15 avgusta , potom sledi Tropico dok će Milan Stanković održati koncert 17. avgusta, a
Saša Matić 18. avgusta.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.