Klizišta problem koji traje

imageRadovi na sanaciji klizišta u Njegoševoj ulici otkrili da je klizište pokrenula kanalizaciona cev , a ne poplava. Za klizište u ulici Marka Kraljevića nema novca, ali ni za mnoga druga.

U gradskoj Direkciji kažu da u Valjevu postoji oko 200 klizišta kojima je potrebna sanacija , ali I da grad za tu sanaciju nema novca . Po rečima direktora Direkcije Dragan Jeremića iz gradske kase se saniraju manja klizišta koja koštaju do 500 000 . “ Od novca koji su donacija gradjana nakon same poplave što je blizu šest miliona dinara već su završeni radovi na sanaciji klizišta u Zlatiborskoj ulici dok se radovi izvode u Njegoševoj. Ono što je zanimljivo jeste da je ustanovljeno da klizište u Njegoševoj koje je bilo sporno I zbog pozicije ručnog otkopa zapravo nije pokrenula poplava već kanalizaciona cev koja je pukla. Mi nemamo informaciju da li za tu kanalizacionu mrežu postoji projekat kada je radjena I slično , ali posledicu tog pucanja cevi moramo mi da saniramo”, objašnjava Jeremić.
Ranije je bilo najavljeno da će od tog novca ukoliko preostane biti sanirano I klizište u ulici Marka Kraljevića , ali kako radova na tom delu nema Vamedia je pitala Jeremića da li se od tog klizišta odustalo. “ Mi nismo odustali ni od jednog klizišta pa ni tog . Samo trenutno nemamo novca za sanaciju klizišta koje ste pomenuli. Prioritet jesu klizišta koja ugrožavaju stambene objekte I tu zaista jeste taj slučaj , ali za sada nemamo novca za to . Možda rebalansom ipak nešto uspemo da uradimo”, kaže Jeremić.
Kako tvrdi direktor Direkcije u Valjevu postoje klizišta čija bi sanacija koštala 20 I više miliona dinara , a posebno je veliko klizište u ulici Ive Andrića koje proučavaju ne samo domaći već I strani geolozi. “ Za sanaciju oko 30 klizišta potrebno nam je oko 300 miliona I mi imamo projekte sanacije za 41 klizište , ali novac je najveći problem”, zaključuje Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.