Finansijska konstrukcija za zatvoreni bazen?

imageIako je do kraja letnje sezone u Petnici ostalo manje od mesec dana još uvek nema informacije kada će ponovo biti postavljen balon pa i početi rad zatvorenog bazena. Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić novinarima obećao da će sve sigurno biti završeno do 1. novembra.

U prvim danima februara na olimpijskom bazenu u Petnici postavljen je balon što je posle dugog niza godina čekanja na ovakav korak bio postupak koji su pozdravili svi oni koji se bave vodenim sportovima ne samo u gradu već i na nivou države što su i istakli njihovi predstavnici na samom otvaranju.
Tada nakon otvaranja ovaj bazen mogli su da koriste samo oni koji treniraju u vaterpolo i plivačkom klubu dok je bazen bio zatvoren za gradjanstvo. Tražeći odgovor na pitanje kada će gradjanstvo biti uključeno dobijen je odgovor da će sve biti spremno za narednu sezonu. Dodatno je situaciju otežavala činjenica da UFK Valis nema dovoljan broj zaposlenih , ali je i taj problem tokom proteklih meseci uspešno rešen.
Još u danima nakon otvaranja moglo se čuti da grad intenzivno radi na strategiji korišćenja bazena u koju bi prevashodno bila uključena deca školskog uzrasta. Njihovo uključivanje i pružanje mogućnosti da na bazenu imaju školski čas fizičkog vaspitanja uz minimalno učešće sa druge strane ne samo da bi pomogao razvoju dece već i finansijskoj isplativosti zatvorenog bazena.
Naime grad je u podizanje balona uložio 28 miliona dinara i za funkcionisanje ovog balona potrebna su dodatna sredstva. Načelnik gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić je novinarima potvrdio da nikakav plan još nije napravljen. „ Kao što znate kada je izgradjen balon ideja je bila da sportisti koji treniraju koriste bazen , ali i da kasnije budu uključeni gradjani i deca školskog uzrasta. Mi smo već neke razgovore obavili sa direktorima škola i oni su iskazali zainteresovanost da i školarci mogu da koriste bazen po zaista niskoj ceni što bi praktično bilo samo učešće u ceni“, rekao je Vujić.
Na insistiranje Vamedie za odgovorom na pitanje da li je iko u proteklih sedam meseci radio na strategiji korišćenja balona i zatvaranju finansijske konstrukcije Vujić Subotić je rekao da on nije upoznat da je iko bio zadužen za takav posao. „ Vi znate kako na žalost stvari najčešće funkcionišu , ali ja vam obećavam da ćemo najdalje do 1. novembra imati i plan i početi sa njegovom realizacijom“, odgovorio je Vujić.
Kako se poslednjih dana na sednicama Veća moglo čuti grad je opredelio još novca za zatvoreni bazen, ali za sada bez ideje kako dalje. S obzirom da plivački i vaterpolo klubovi ne plaćaju korišćenje bazena jasno je da bez popularizacije ove lokacije i plivanja kao vida rekreacije i fizičke aktivnosti zatvoreni bazen može biti omča oko vrata UFK Valis najpre , a potom i gradu Valjevu. Ali ni novembar nije daleko.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.