CARITAS VALJEVO licencirao uslugu Pomoć u kući

imageU okviru standardne procedure licenciranja usluga socijalne zaštite propisane od strane Republike Srbije 12. avgusta Caritas Valjevo posetila je inspektorka socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Nena Darmanović, čime je Caritas Valjevo i zvanično završio proceduru licenciranja usluge „Pomoć u kući” i postao prva organizacija u Valjevu i petnaesta organizacija u Srbiji licencirana za ovu vrstu socijalne usluge. Licenca je izdata na period od šest godina što je ujedno i maksimalni mogući period prema važećim zakonima.

– Dobijanje licence je logičan nastavak naših aktivnosti s obzirom da je Caritas Valjevo već 14 godina aktivan na polju kućne nege za stara lica i lica iz ranjivih kategorija stanovništva na području Valjeva. Uz podršku Grada Valjeva tri negovateljice Caritasa Valjevo mesečno zbrinjavaju, u okviru usluge „Pomoći u kući“, 36 korisnika iz kategorije odraslih i starih lica. Od početka februara meseca u Valjevu se realizuje usluga „Pomoći u kući“ za 16 lica sa mentalnim i intelektualnim smetnjama u okviru projekta „Profesionalizacija sektora mentalnog zdravlja u Valjevu u cilju kvalitetnijeg života osoba sa intelektualnim smetnjama” koji sprovodi Caritas Valjevo u partnerstvu sa Gradom Valjevom i Udruženjem za pomoć deci sa posebnim potrebama „Naši snovi“, a u okviru programa „Otvoreni zagrljaj“ koji sprovodi Evropska Unija. Jedna od projektnih aktivnosti i obaveza bila je i licenciranje usluge u skladu sa zakonskim standardima koje treba da ispunjavaju pružaoci usluga“ kaže Dušan Perić, asistent na projektu iz Caritasa Valjevo.

Zainteresovani građani Valjeva mogu dobiti detaljnije informacije o ostvarivanju prava na uslugu, svakim radnim danom na telefon 291-820 ili na email office@caritas-valjevo.rs.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.