OKVA014- novi trener i igrači , ali i ambicije

imageOdbojkaški klub VA014 početak priprema za noviu sezonu koriste za organizacione promene u klubu. Ovih dana vode se intentzivni pregovori za dolazak dva nova igrača , a nakon odlaska trojice ranijih igrača u klub je došao Mario Medan bivši kapiten Spartaka iz Subotice kao i novi trener. "Uigravamo se i navikavamo na ove promene i sigurno imamo velike šanse da branimo do sada osvojeno , ali i napredujemo", rekao je novi trener Mirko Ristović.

Juče je Valjevu OK VA014 predstavio novog trenera kluba nakon što je dosadašnji trener Nenad Kovačević otišao na čelo Ljižanima . Mirko Ristović je bivši odbojkaš kragujevačkog Radničkog koji je prošle sezone vodio seniore ovog kluba u Superligi , a bio je i trener ženske ekipe. " Ovo je dobro organizovan klub i dovodjenjem nekih novih igrača možemo da postignemo i nove bolje rezultate. Trudićemo se da potvrdimo postojeće i udjenmo medju prve čettiri ekipe što nam je cilj . U prvim razgovorima i kontaktu sa ekipom odlučili smo da najpre promovišemo valjevske igrače i održimo sredinu tabele , ali kako ima zanimljivih igrača na tržištu mi možemo da očekujemo i više uspeha i bolje rezultate. Krenuli smo sa pripremama i počeli sa dovodjenjem igrača. prošle godine bili smo na 6 . mestu , a ja smatram da možemo da budemo medu prve četiri."kaže Ristović.
Novi trener , ali i novi igrač Medan složili su se da nije dobro ulagati ogroman novac odmah u nove igrače jer iskustvo pokazuje da tako formirani klubovi ne traju dugo. " Moj motiv za dolazak je prevashodno igrački , a kao i trener iz iskustva znam da ukoliko se dovedu isključivo skupi igrači oni se u kluibiu ne zadržavaju dugo , a stav je da ovaj klub traje i postoji da se iskoriste postojeći kapaciteti. Drago mi je da sam ovde i nadam se da ću opravdati očekivanja koja su bila povod da me pozovu da igram u ovom klubu. vewliko mi je zadovoljstvoi da sam novi član ovog kluba i prvi utisci su mi zaista vrlo pozitivni i daću sve od sebe", rekao je Medan.
Stabilizacija kluba u Prvoj ligi i unapredjenje mesta na kojoj je klub trenutno cilj je svih igrača , ali kako se moglo čuti i formiranje novih igrača iz kapaciteta koje ima Valjevo. Za Ligu tvrde da je sada velika nepoznanica zbog dolaska nova četiri kluba te i da nijedan bod neće biti lak.

image O odlasku je pored trojice igrača koji su već napustili klub, Pavlović, Lazarević i Šator o odlasku je kratko kako je priznao razmišljao kapiten Nikola Ražnatović. " Dobro je što sam ostao i drago mi je zbog toga , a naravno ambicije i dalje postoje . Dosta reformi je napravljeno , a što se tiče igračkog kadra nadam se da ćemo do prvog septembra biti formirani i da ćemo dobiti to pojačanje koje smo planirali . Ako to uspemo onda možemo da udjenmo medju prvih četiri . Kako se sada vbidi ekipa baz ta dva pojačćanja teško možemo da to uradimo", kaže Ražnatović.
Ni novi trener , ali ni uprav akluba nije elela da otkrije ime igrača sa kojima se pregovara. " Zaista to ne bismo mogli sada da kažemo jer oni pregovaraju i sa drugim klubovima i ne bismo da prejudiciramo mnogo unapred. Nadam se da će se sve završiti onako kako mi to očekujemo i želimo. Ambicije postoje, dobre ighrače imamo i uspeh bi trebao da dodje", rekao je Djordje Milanović predsednik kluba.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.