URS ili „Kud koji, mili moji“

imageOpštinski odbor Ujedinjenih regiona Srbije u Osečini više ne postoji jer je članstvo na čelu sa predsednikom OO NenaStevanovićem prešao u okrilje SNS-a. Valjevski odbor praktično od ostavke Mladjana Dinkića više ne postoji izuzev odborničke grupe pod istim nazivom.

Po izjavama oko 500 članova URS-a prešlo je na čelu sa predsednikom u redove naprednjaka. Ovaj potez odavno je bio očekivan i najavljen , a sada je nakon posete ministra Nebojše Stefanovića Osečini i ozvaničen. Slični prelasci iz ove partije dešavaju se širom Srbije jer je potpuno javna tajna da je bivši lider URS-a Mladjan Dinkić savetodavno lice iz senke premijeru Aleksandru Vučiću." Sada smo i zvanično pristupili SNS-u i sada ćemo u lokalnom parlamentu delovati kao ista jedinstvena grupa , a naravno u cilju daljeg razvoja Osečine i mogućnosti za brži i bolji razvoj ovog mesta najpre po pitanju nekih infrastrukturnih projekata , a naravno pre svega zbog boljeg života za gradjane i novih radnih mesta", izjavio je i obrazložio odluku Nenad Stevanović.
Jedino valjevski Odbor URS-a nije prešao nigde jer praktično više i ne postoji izuzev odborničke grupše koju čine tri odbornika i člana Veća Nikole Radojičića koji je bio i predsednik ovog Odbora u Valjevu.
"Nakon što je Mladjan Dinkić podneo ostavku nije održan nijedan sastanak ni na jednom nivou u partiji , a partija što se tiče registracije i dalje postoji. Samim tim postoji i mogućnost da bude aktivirana recimo pred neke izbore , ali je za sada malo verovatno da će se to dogoditi", kaže Radojičić za Vamediu.
Po njegovim rečima odbornička grupa deo je vladajuće koalicije i to će i ostati sve do novih izbora , a nakon toga gotovo svakom pojedincu biće ostavljeno na raspolaganje i odluka o tome kuda i šta dalje . " Mi nemamo nikakve naloge niti uputstva što se partije tiče , za sada smo u vladajućoj koaliciji , a nakon toga videćemo na koji način i šta će se dešavati", objašnjava Radojičić.
U Valjevu se URS pominjao i pre izvesnog vremena kada je dr Aleksandar Gajić nekadašnji predsednik G17+ koja je tranasformisana u URS , došao na čelo Tadićevog SDS-a.

Kad su u pitanju prelasci u SNS u Valjevu je podsećamo pre četiri godine veliki deo odborničke grupe Udruženja Pobeda prešao u redove te stranke, a nedavno pojačanje stiglo je iz reova nekadašnjeg SPO-a u liku Milana Ninića.
U nama geografski bliskoj Koceljevi sličan prelaza napravio je Varan matić sa svojim Udruženjem , a odavno se govori da se isti slučaj dešava u Loznici sa Vidojem Petrovićem.

Kako se približavaju izbori sve je jasnije da se naprednjaci pojačavaju na svaki način i do sada su jedino oni od svih partija u Valjevu izjavili da je za njih kampanja već počela .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.