Skupština o Direkciji u nekoliko tačaka

imageSkupština grada usvojila je rebalns gradske Direkcije, ali i donela odluke o izgradnji mostova kao posledicu prošlogodišnje poplave. Za neke projekte čekaće se rebalns budžeta u avgustu mesecu.Izveštaj Direkcije o radu u 2014. godini prošao bez kritike, a rad pohvalio predsednik Skupštine Mihailo Jokić.

Odbornici su danas raspravljajuć o rebalnsu Direkcije i programu koji je shodno rebalnsu pretrpeo izmene uglavnom iznosili primere seoskih puteva koje treba uraditi, trotoara koje treba srediti, mobilijar i sl. Sve uradjeno do sada kritikovao je odbornik SNS-a Milan Marković sugerišući da su njegovi prijatelji i ljudi posredovali kod Kancelarije za obnovu za pomoć u sredstvima i donacijama.
Na brojna pitanja odbornika odgovarao je direktor Direkcije Dragan Jeremić rekavški da je samo ujednoj godini Direkcija uradila više nego što je uradjeno u prethodne četiri godine. “ U prošloj godini nasuli smo 360 km puteva, to nikada nije uradjeno u toj meri.Spočitavaju se rupe na putevima , a svakog dana nam se dve rupe otvaraju jer pucaju vodovodne cevi koje su dotrajle . Sa pregovorima sa KFW-om imamo mogućnost da uradimo nešto za gradsku vodovodnu mrežu i za vodovod Valjevo Brankovina“, rekao je Jeremić. S obzirom da su odbornici kritikovali skidanje dva miliona sa pozicije vodovoda za Brankovinu Jeremić je rekao da sa dva miliona nije moguće uraditi ništa na tom vodovodu jer njegova izgradnja košta 80 miliona dinara. “ Sa deset miliona dinara završava se vodovod u Kamenici i oni će prvi put dobiti pijaću vodu sa vodovoda.Novim rebalansom predvidjamo sredstva za kupovinu mobilijara, kanti i klupa.Već sada mogu reći da će pristup invalidnim licima trotoarima u gradu biti uredjen“, rekao je Jeremić.
U tačkama koje su usledile govorilo se o izgradnji mostova pa se moglo čuti da će do kraja godine biti završeni svi mostovi uz pomoć Kancelarije za obnovu koja će finansirati izgradnju mosta u Veselinovićima i Vladi Japana koja finansira most u Goloj Glavi. „Neki mostovi biće završeni zahvaljujući donacijama neki sredstvima grada. Ali bitno je da će biti završeni i ovde u ovoj obnovi nema mesta za to kako ko prolazi i gde privatno već je dobrobit gradjana u pitanju“. Skupština je usvojila odluku o obnovi mostova i o izvodjenju hitnih radova na izgradnji mosta na reci Ub u Goloj Glavi na putu za Balačku, ali i odluku o izgradnji mosta u Veselinovićima.
U okviru izveštaja o radu Direkcije za prošlu godinu odbornici su mogli da vide dokumentarni film u trajanju od 25 min u kome su prikazani radovi koje je Direkcija izvodila . Nakon filma za govornicom se našao predsednik Skupštine MIhailo Jokić koji je rekao da je sve što je Direkcija uradila u prošloj godini za svaku pohvalu. “ Vi znate da drug Jeremić direktor Direkcija i ja nismo iz iste partije i nije uobičajeno možda da opozicija što sam u ovom slučaju ja hvali poziciju što je u ovom slučaju drug Jeremić. Ali treba govoriti pravično. Direkcija je u prošloj godini uradila više nego svih prethodnih godina bilo koje vlasti. Sve je prikazano dokumentovano i slikom u filmu i rečju u izveštaju koji smo dobili i to bi trebao da bude primer ostalim preduzećima da na ovaj način rade. Zaista sve čestitke na ovakvom radu. Druže Jeremiću, ovo je odlično“, rekao je Jokić.
Čak i odbornik koji je tokom dana kritikovao brojne tačke dnevnog reda Ljubomir Bradić za govornicom nije imao posebnu kritiku. “ Ako je sve ovo što je prikazano ovako i uradjeno onda je to to, ali mi ćemo proveriti da li je to tako. U svakom slučaju način na koji nam je prezentovan izveštaj da se sve lepo vidi i razume je više nego dobar i tako bi trebalo da postupaju svi u svojim preduzećima, a ne da se ovde mučimo u tabelama i sitnimslovima odštampanim i sto puta fotokopiranim“, rekao je Bradić.
Za vreme izveštaja rada Direkcije za urbanizam nije bio prisutan Milan Marković SNS odbornik koji je tokom dana pokazao izuzetnu netrpeljivost prema samoj Direkciji i direktoru Jeremiću.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.