Rasprave do iza ponoći

imageRasprava o 31 tački dnevnog reda u Skupštini potrajala je do iza ponoći. Odbornici diskutovali na razne teme , a najduže o rebalnsu , zaduživanju, brani Rovni, industrijskoj zoni. Retko koja tačka dnevnog reda da je prošla bez rasprave.

Grad Valjevo će se kreditno zadužiti u iznosu od 200 miliona dinara i pristupiti prodaji objekata koje ne koristi kako bi bila obezbedjena sredstva za izgradnju hale sportova. Konačno će i zvanično papirološki biti formirana industrijska zona Stefil za šta su odbornici opozicije uglavnom stavljali primedbe ili da se sa odlukom kasni ili da zona ne daje očekiovane rezultate. U ovoj godini odlukom Skupštine biće opredeljeno 15 miliona dinara za subvencije u programima zapošlajvanja, a predvidjena su sredstva i za plaćanje protivgradne zaštite. U pogledu programa zapošljavanja opozicija je stavila primedbu da je najviše sredstava odvojeno za javne radove 6,5 miliona dinara što SNS vidi kao predizborni čin SPS-a komentarišući i da ta odluka predvidja u domenu javnih radova uključenost samo radnika sa nižom stručnom spremom pri čemu osobe sa završenim fakultetom teško mogu naći da se uključe.
Odlukom Skupštine u Sušici će biti gradjene dve hladnjače za voće , a u Poćuti benzinska pumpa. Istovremeno kako je brana Rovni pred spuštanjem zatvarača i poslednjim pripremama za punjenje Skupština je dala zeleno svetlo za promenu namene zemljišta iz poljoprivrednog u gradjevinsko što je preduslov da bi bila pribavljena upotrebna dozvola.
Skupština je pohvalaila rad gradske Direkcije za urbanizam i podržala odluke o izgradnji mostova rekonstrukciji ambulante u Petnici i košarkaškog terena na Pećini , a kritika nije bilo preterano ni na rad JKP „Vidrak“ stim da su odbornici DS-a ukazali na činjenicu da rad ovog preduzeća ugrožava direktno grad Valjevo ne prebacujući pripafdajući novac od naplate parkiranja ovom javnom preduzeću.
Ozbiljne kritike mogle su se čuti na račun preduzeća Polet za šta će konačnu reč ipak dati Komisija koju je grad formirao kako bi bilo ispitano stanje u svim javnim preduzećima.

Odbornike u ponedeljak sa početkom u 10 sati očekuje još jedna sednica Skupštine sa približno istim brojem tačaka na dnevnom redu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.