Rukometaši u Francuskoj

imageSportski portal Sport014 prenosi da će selekcija rukometnog kluba Metalac, dečaci rođeni 1999. godine i mlađi, učestvovati od 2. do 5. jula na velikom međunarodnom turniru u Francuskoj, u gradu Obža, kraj Limoža. Radi se o jednom od naprestižnijih turnira za mlađe kategorije u Evropi, a Valjevci na njega idu na poziv nekadašnjeg igrača Metalca Nenada Stanića, koji sada živi i bavi se trenerskim poslom u Limožu.

Osnivač turnira je francuski reprezentativac Dauda Karabue, osvajač evroskog, svetskog i olimpijskog zlata, koji je poreklom iz Obale Slonovače i koji je želeo da se mladi rukometaši sa svih meridijana druže i zajedno stiču nove veštine iz ovog sporta. Ove godine učestvovaće ekipe iz Nemačke, Velike Britanije, Burkine Faso, Obale Slonovače, Španije, Mađarske, Islanda, Maroka, Norveške, Rumunije, Slovenije, Francuske i Srbije. Promoter je Nikolas Ivakno, pivot koji je u karijeri nastupao za francuske i nemačke timove.

Metalac će se na turniru predstaviti sa ekipom koju će sačinjavati uglavnom igrači iz veoma talentovane generacije 2000./2001. godišta, uz nekoliko igrača 1999. godišta, među kojima je je i kapiten Luka Jovanović.

Valjevska ekspedicija put francuske kreće 30. juna, a povratak je planiran za 7. jul.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.