15 miliona za mere zapošljavanja

imageOdlukom o budžetu za 2015 godinu na poziciji subvencija za zapošljavanje opredeljeno je 15 miliona dinara. Ovim novcem biće finansirane četiri oblasti zapošljavanja.

Ove godine će 15 miliona dinara biti utrošeno na realizaciju LAP Zapošljavanja i to na : suvbvencije za zapošljavanje poslodavaca, podršku samozapošljavanju, stručnu praksu i javne radove . Nenad Branković načelnik odeljenja za lokalni razvoj kaže da je s obzirom da je NSZ Valjevo realizovala program stručne prakse samo za privatni sektor ideja bila da se da prilika nezaposlenim licima sa VII stepenom stručne spreme koja ne mogu praksu obaviti u privatnom sektoru. " Iz tog razloga je broj lica koja mogu biti stručno osposobljena sa sedmim stepenom sa prošlogodišnjih deset povećan na 20 lica. Mogućnost da po LAPZ za 2015. godinu imaju i lica sa četvrtim stepenom odnosno šestim stepenom stručne spreme po pet lica što je ukupno 30 lica za program stručne prakse", naveo je Branković.
IOpredeljena sredstva za mere samozapošljavanja i novog zapošljavanja su manja nego prethodne godine . Po njegovim rečima razlog je što je ove godine NSZ Valjevo već imala realizaciju ovih mera više nego prethodne kada je i grad izdvojio više novca. " Iz tog razloga ove godine za ove dve mere zapošljavanja predvidjeno je zapošljavanje po deset lica ukupno 20 lica", objašnjava Branković.
Javni radovi nisu bili kao mera prisutni prošle godine . Članovima Veća Branković je rekao da nakon poplave grad ima veću potrebu za zapošljavanje lica na uredjenju zelenih površina, infrastrukture, uredjenja i izgradnje puteva i drugih iskazanih potreba pa se mera javnih radova predvidja u ovogodišnjem LAPZ.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.