Petrovdanski dani u Kamenici

imageU Kamenici održana manifestacija Petrovdanski dani. Ova varošica danas slavi i slavu Petrovdan , a uporedo će biti održane i Seoske olimpijske igre.

Brojni posetioci sinoć su u Kamenici prisustvovali kulutrno umetničkom programu koji je održan na letnjoj pozornici tamošnje škole. U programu su učestvovali učenici OŠ „Milovan Glišić“, Dom kulture Izvor, Kolubarke , a i solista na violini Ivan Tomić učenik petog razreda. Kameničke domaćice priredile su izložbu kulinarskih specijaliteta ovog kraja koje su svi posetioci mogli i da degustiraju.
Manifestaciju Petrovdanski dani ove godine otvorio je državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Zoran Rajić koji je okupljenim Kameničanima i gostima čestitao na očuvanju narodne tradicije :“ Ovakve manifestacije čuvaju našu tradiciju i duh koji srpski narod ima . Nekako ovo je vreme velikih radova i ovaj praznik prilika je da predahnete i okupite se. Siguran sam da postoje problemi sa kojima se borite i mi u ministarstvu pokušavamo da nadjemo rešenje za njih , da pomognemo unapredjenje poljoprivredne proizvodnje kroz različite oblike subvencija. Očekivanja su da tih subvencija bude i više i u skladu sa zahtevima koje pred nas postavljate, a ispunjenje tih zahteva je naš osnovni zadatak“.
Okupljeni posetioci burnim aplauzom pozdravili su i informaciju o doluci Skupštine Valjeva da u ovoj godini 10 miliona dinara bude izdvojeno za stavljanje u funkciju pogona za preradu vode.

image Nakon prigodnog programa usledio je vatromet i tradicionalno lilanje , a vaučer u vrednosti od 10 000 dinara kao nagradu za najlepši lilak odneli su Mateja Vučićević i Lazar Purić.
Danas će u Kamenici biti upriličeno i rezanje slavsnkog kolača i biti održane Seoske olimpijske igre.

image

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.