Politika zaposlila Ševića i Mandića

imageNakon što je ostavku u Domu zdravlja podneo dr. Milivoje Simović, nezvanične informacije govore da će novi direktor ove ustanove biti dosadašnji načelnik službe ginekologije dr Milan Mirković. Iste informacije govore i da će sa biti preispitan rad Slobodana Ševića i Miroslava Mandića.

Dok se čeka da grad potvrdi ostavku dr Milivoju Simoviću dosadašnjem direktoru Doma zdravlja u javnosti je prisutna informacija da će ga na tom mestu zameniti dr Milan Mirković. Potvrda ove informacije očekuje se moguće na sednici Skupštine , a nezvanične informacije potvrdjuju i da će biti preispitan rad još nekih zapsolenih lica u Domu zdravlja .
Dok sam dr Simović navodi da će biti održana konferencija za novinare na kojoj će se mnoge istine razotkriti upućeni u ceo slučaj tvrde da veliki doprinos njegovoj ostavci daju pojedini zaposleni za koje i sam Simović tvrdi da nisu bili njegov izbor. Izvor Vamedie navodi da će upravo rad tih lica biti preispitan .
Gotovo niko u gradu nije ostao imun na činjenicu da neko prima i platu i penziju što je slučaj sa Slobodanom Ševićem koji je trenutno angažovan na poslovima internog kontrolora u Domu zdravlja. Njegovu smenu tražio je sindikat zaposlenih dok se Šević u izjavi za Vamediu brani činjenicom da ukoliko on bude otpušten niko drugi neće moći da bude primljen na to radno mesto jer nema primanja nemedicinskih radnika. kako sada stvari stoje vrlo je moguće da će Dom zdravlja možda ostati bez tog radnog mesta.
Drugo lice o čoijem se ispitivanju rada govori , bar nezvanično, jeste Miroslav Mandić koji je angažovan na poslovima bezbednosti. Nakon dugogodišnjeg članstva u SPS-u Mandić je u javnosti bio pominjan do sada i kao prvi čovek Vulinovih socijalista u Valjevu. Pojedini zaposleni tvrde da se Mandić upravo politikom i bavio uzimajući Dom zdravlja kao potencijal za širenje članstva. Iz istog razloga zaposleni su i skeptični da se nešto može promeniti s obzirom na bliskost njegove partije sa SNS-om na Republici.
I jedno i drugo zapošljavanje i Ševića i Mandića bilo je dakle ,čisto političko udomljavanje za koje Simović tvrdi da nije bilo u njegovoj moći niti pod jegovom kontrolom .
Svi su izgledi da će politika koja je zapošljavala morati da objasni gradjanima doprinos radu Doma zdravlja više lica koji su politički i bili zaposleni uključujući pomenutu dvojicu. Grad se do sada uključio kroz rad novoformirane komisije, ali i izjave na sednici Veća od strane zamenika gradonačelnika Žarka Kovača pa i samog gradonačelnika Stanka Terzića da su gradjani izuzetno nezadovoljni sistemom pružanja usluga ove ustanove.

Novi direktor imaće dakle , pune ruke posla, a najvažnija stavka očito će biti izbor najbližih saradnika sa kojima će moći da rad ustanove i popravi.
A politika krajnjeg korisnika i ne zanima.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.