Reprezentacija Srbije u Lignjanu

imageMlada reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina starosti, otputovala je na Evropsko prvenstvo koje se od 7. do 19. jula održava u Lignjanu (Italija). Selektor našeg mladog tima, trener Metalca Vladimir Đokić, u izjavi za sajt Košarkaškog saveza Srbije je istakao da je veoma zadovoljan urađenim tokom pripremnog perioda i da veruje da su njegovi izabranici spremni za sva iskušenja, pre svega za naporan ritam i čak deset utakmica u 12 dana.

U timu su i dvojica igrača Metalca, Petar Rakićević i Božidar Babović, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Spartaku iz Subotice.

– Uradili smo sve što je bilo zamišljeno tokom pripremnog perioda. Situacija bi bila idealna da smo imali bar još sedam dana dana na raspolaganju, ali na to nije moglo da se utiče. Momci su fantastično radili, dobro se ponašali, a kontrolne utakmice su samo pokazale da smo na pravom putu. Turnir „Turgut Atakol“ u Istanbulu bio nam je najvažnija provera. Ostvarili pet pobeda u isto toliko mečeva i osvojili prvo mesto. Pored toga, odmerili smo još dva puta snage sa selekcijom Rusije, jednom sa BIH i bili takođe uspešni, što nam daje za pravo da sa puno optimizma očekujemo start Evropskog prvenstva – ističe Đokić.

Selektor naše mlade reprezentacije ne želi da se bavi prognozama, ali veruju da ovi momci mogu daleko da doguraju na predstojećem šampionatu:

– Napravili smo pre svega dobru atmosferu, krasi nas timski duh, ovi momci su pre svega veoma nesebični što je veoma značajno za kolektivnu igru kojoj težimo. Imaju individualni kvalitet, a da svako od njih u određenom trenutku može da bude glavni protagonista, samo su potvrdile pripremne utakmice. Još jednom ponavljam, svi smo veliki optimisti, spremni smo da pružimo maksimum, a za koji će to plasman biti dovoljno videćemo veoma brzo.

Na Evropskom prvenstvu u Italiji reprezentacija Srbije igreće u grupi „B“ sa selekcijama Letonije, Izraela, Grčke i Bugarske.

– Voljom žreba slobodni smo u prvom kolu, tako da ćemo rivale detaljno upoznati na licu mesta. Posebno ćemo obratiti pažnju na selekciju Letonije sa kojim igramo premijerni meč koji uvek ima specifičnu težinu na velikim takmičenjima. Protivnike sa kojima ukrštamo u drugoj fazi šampionata, upoznali smo na turniru u Istanbulu ili smo sa njima igrali pripremne utakmice, tako da sa te strane neće biti problema – zaključio je Vladimir Đokić.

Boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji braniće: Božidar Babović (Spartak Subotica), Ognjen Jaramaz (Mega Leks), Rade Zagorac (Mega Leks), Nikola Rebić (Crvena zvezda Telekom), Marko Tejić (Crvena zvezda Telekom), Đorđe Kaplanović (Crvena zvezda Telekom), Dejan Davidovac (FMP), Marko Gudurić (FMP), Dragan Apić (FMP) Aleksandar Bursać (Vojvodina Srbijagas), Petar Rakićević (Metalac Valjevo) i Đoko Šalić (Spars, BIH).

U Stručnom štabu naše mlade reprezentacije pored selektora Vladimira Đokića, nalaze se još pomoćni treneri, Nenad Čanak, Mihajlo Šušić i Lazar Gojković, kao i fizioterapeut Mihajlo Mihajlović.

RASPORED I SATNICA GRUPE „B“
7. jul: Bugarska – Izrael (14:15), Letonija – Grčka (16:30).
8. jul: Srbija – Letonija (18:45), Grčka – Bugarska (21:00).
9. jul Srbija – Bugarska (16.:30), Izrael – Grčka (16:30).
10. jul: Letonija – Bugarska (14:15), Srbija – Izrael (14.:15).
11. jul: Srbija – Grčka (16:30), Izrael – Letonija (16:30).
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.