Održana još jedna Skupština

imageOdbornici su usvojili izveštaj o radu javnih preduzeća i ustanova kulture.Velikih kritika i polemike nije bilo u slučajevima: Muzeja, Galerije, Abraševića i Valisa .Odbornici radili bez pauze.

Odbornici su danas govoreći o izveštaju o radu valjevskog "Vodovoda" uzeli u obzir problem koji grad ima sa gubicima vode u mreži i starim , a velikim dugovima. Opšte je mišljenje danas bilo da grad mora uraditi nešto po pitanju rekonstrukcije cevovoda. Osnovne zamerke bile su iskazani gubitak na kraju godine , ali je rasprava vrlo često išla u pravcu ostavke koju je Pavlović podneo . Najveći broj odbornika izneo je mišljenje da je direktor dobro radio svoj posao , a da grad mora da se uključi u rešavanje problema u ovom preduzeću.
Skupština je danas usvojila i izveštaj o radu i JIP Radio Valjevo , a da se za govorniom nijednom nije čulo pitanje kako je moguće da jedno javno preduzeće posle godina finansiranja na tržištu vredi samo 1300 evra? Činjenice pokazuju da ovo preduzeće ide u privatizaciju , a odbornik Ljubomir Bradić predložio je da se zaposlenih 11 radnika prevede u ustanovu koja bi se zvala Centar za kulturu Radio Valjevo. U tom smislu moguće je konstatovati da su rečenice :"Spasiti Radio Valjevo i zaposlene", ako se zna da lokalna samouprava više nema pravo odlučivanja po pitanju privatizacije ovog preduzeća već o tome odlučuje država Srbija, predizborna propaganda.
Bez kritike nije prošla ni Turistička organizacija Valjeva , a one su se uglavnom odnosile na to da TO Valjeva ne obavlja dobro svoj posao i ne čini Valjevo prepoznatljivim u turističkoj ponudi Srbije. Primedbu je iznela odbornica SNS Zorica Jocić govoreći o seminarima na koje idu zaposleni u TO. " Koliko projekata ste uradili nakon tih seminara i stručnog usavršavanja? U izveštaju nema plata zaposlenih i direktora treba li mi da pretpostavljamo ? Jedino što vidim jeste da više od trećine ide na plate. Šta su usluge po ugovoru? O kakvom se zakupu prostora ovde radi? U izveštaju je mnogo toga nerazumljivo i nejasno", kaže Jocićeva.
Skupština je danas usvojila i izveštaj o radu Centra za socijalni rad dok je polemika vodjena uglavnom na temu imovine Centra.Značajno bolje prošle su ustanove kulture , a najbolje čini se UFK "Valis" koji je dobio pohvale za rad u situaciji malog budžeta i smanjenog broja radnika s jedne i velikog broja objekata s druge strane.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.