Miloš otvorio obnovljeni teren u Petoj

imageKapiten košarkaške reprezentacije Srbije, Valjevac Miloš Teodosić, svečano je otvorio danas obnovljeno košarkaško igralište OŠ “Sestre Ilić”, čiji je učenik bio. Kompletno sređivanje terena u Petoj osnovnoj, podržala je kompanija “Frikom”, koja na ovaj način obeležava četiri decenije postojanja, zajedno u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije.

Teodosić je na ovaj način otvorio i prvi turnir na obnovljenom igralištu na kojem je nastupilo osam ekipa osnovaca, učenika OŠ “Sestre Ilić” i dečaka koji treniraju košarku u “Metalcu”.
“Jas am odrastao sam na ovom terenu. Tada smo, doduše, više igrali fudbal nego košarku, jer često jedan od koševa nije imao obruč, tako da se basket mogao igrati samo na jednom košu. Da smo tada imali ovakav teren, možda bi bili i bolji košarkaši. Veoma mi je drago što je “Frikom” pomogao obnovu terena u mojoj školi i radujem se što se dosta dece i danas okupilo kako bi igrali košarku na novom terenu”, kazao je Teodosić.

image On je najavio “Frikomovu” i akciju Košarkaškog saveza tokom koje će biti rekonstruisano 40 košarkaških terena širom Srbije, a turnir je, nakon potpisivanja autograma učesnicima turnira i posetiocima, otvorio presecanjem svečane vrpce i ubacivanjem prve trojke u novi koš.

image “Sa najvećim ambicijama odlazimo na predstojeće Evropsko prvenstvo koje je za nas veoma važno takmičenje jer je kvalifikaciono za Olimpijadu. I men ii svim ostalim igračima je san nastup na Olimpijskim igrama. Međutim, svi ostali timovi će doći u najboljim sastavima, biće jako teško, ali sve zavisi od nas i načina na koji se budemo spremili i igrali”, rekao je novinarima Miloš Teodosić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.