Hazarjan direktor na predlog SNS

imageIako se ime dr Zavena der Hazarjana našlo medju imenima troje zaposlenih koje su označili članovi sindikata kao glavne aktere zloupotrebe službenog položaja, Zaven der Hazarjan izbor je za novog direktora.Hazarjana predložio SNS. Postavlja se pitanje da li su krivične prijave koje je podneo sindikat samo mera podsticaja za napredovanje?

Nakon što je ostavku na mesto direktora DZ podneo dr Milivoje Simović u juavnosti je otvoreno pitanje njegovog naslednika na tom mestu. U javnosti se glasno spekulisalo imenom dr Milana Mirkovića , a poslednje informacije govore da dr Mirković nije prihvatio ponudjeno mu mesto.
Vladajuća koalicija danas će na sednici Skupštine imenovati za direktora dr Zavena Der Hazarjana koga je sindikat javno prozvao za zloupotrebu službenog položaja i prepoznao kao deo tročlane grupe koja se u ovoj ustanovi bavila finansijakim malverzacijama zbog kojih su p0odnete i krivične prijave.Po saznanjima Vamedie Hazarjan je predlog SNS-a koji je vladajući SPS prihvatio.Na konferenciji za novinare koja je prošle nedelje održana u Domu zdravlja predsednik sindikata dr Miroslav Jovanović je naveo da je ova trojka nakon podnošenja krivičnih prijava vratila novac ustanovi koristeći za tu namenu rsačun Slobodana Ševića. Interesantni su i podaci sindikata koji pokazuju da je upravo Der Hazarjan potpisivao predloge za povišice plate , bonuse Slobodanu Ševiću, ali i Miroslavu Mandiću.
Odlazeći direktor dr Simović najavio je konfereniju za novinare , ali ona do dana današnjeg nije održana. U neformalnim razgovorima sa novinarima naglašavao je političku konotaciju koja je dovela do njegove smene , a sasvim zvanično i izjavio da nije birao svoje saradnike već da su mu oni nametnuti.
Iz ovog novog imenovanja jasno se vidi da su kampanje već u toku sobzirom da je hazarjan član Pokreta socijalsita koji u Valjevu predvodi upravo Miroslav Mandić koji je takodje deo trojke Doma zdravlja . Sada je moguće zaključiti da su očito važnije partijske boje i pripadnosti nego krajnje činjenje pa se postavlja pitanje opravdanosti podnošenja ostavke dr Simovića. da li to znači i da će SNS neminovno morati i u Valjevu u koaliciju sa Pokretom socijalista? Još važnije pitanje je da li je iko u Gradskoj upravi informisan o svemu što je izneto na konferenciji i podacima koji su dati ili su već odavno svi na nezasluženom odmoru?
Kako iza svega očito stoji politika nije teško zaključiti da su krivične prijave samo podsticajna mera, a pravo je pitanje zašto je čovek koji bar za sada nema krivičnu prijavu dr Simović smenjen?Izgleda da ga je smenila jedna politka a nova ,da li bolja, postavlja drugog .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.