Lidl možda 2017. godine

imagePo poslednjim izjavama ministra Rasima Ljajića Lidl u Srbiju neće doći pre 2017. godine. Valjevo je jedna od tri lokalne samouprave gde postoji problem zemljišta . Grad je svoju parcelu prodao , ali se još uvek čeka HK „Krušik“.

U Valjevo su u jednom kratkom roku stigli Roda i Interex i još tada bilo je najavljeno da je Lidl zainetersovan za otvaranje svog marketa na prostoru pored HK „Krušik“.Grad je još tada prodao Lidlu parcelu od 50 ari, ali je ovaj trgovački lanac zatražio još zemljišta uz objašnjenje da je za izgradnju njihovog predvidjenog objekta potrebno više prostora . Jedini mogući prostor za tu namenu je deo zemljišta „Krušika“. Grad je pre dve godine zatražio od „Krušika“da odgovori po pitanju ovog zahteva , ali odgvora još nema .“ Mi taj problem ističemo i u ministarstvima i pokušavamo da utičemo da se što pre reši. Tu je pokrenut postupak za restituciju zemljišta , ali još uvek nema odgovora ni od „Krušika“ ni od same Agencije za restituciju. Što je bilo do nas kao grada mi smo uradili , prodali smo našu parcelu za koju su bili zainteresovani“, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.
Ministar trgovine Rasim Ljajić u izjavi nacionalnim medijima nedavno je rekao da u Srbiji postoji problem tri lokalne samouprave koje imaju nerešen problem zemljišta što je zakočilo početak gradnje objekata Lidla. Medju ove tri lokalne smouprave je i Grad Valjevo. Po Ljajićevim rečima Lidl otra svoje objekte u 15 srpskih gradova , ali ne pre 2017. godine.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić podseća da je otvaranje Lidla šansa za zapošljavanje Valjevaca. “ To je prilika da se naši sugradjani zaposle i mi smo od najave još da dolaze podržavali njihovu nameru , ali u ovom trenutku mi smo uradili sve što je u našoj moći. Mora se sačekati „Krušik“, kaže Terzić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.