Toplana kroz iglene uši

imageOdbornici opozicije danas su izneli niz primedbi na rad gradske Toplane uz tvrdnju da je nemoguće konsolidovati poslovanje ovog preduzeća.

Predsednik Skupštine Mihailo Jokić danas je za govornicom izneo stav da će Toplana morati da plati PDV koji je preuzela svojevremeno i to sa kamatom. " Odgovorno tvrdim da je direktor Dragan Despotović 2009 godine naredio knjiženje PDV-a . Iako toplovod nije u vlasništvu Toplane već grada valjeva.O ostalim dugovima da i ne govorimo", rekao je Jokić.
Interesantno je da su za govornicu izlazili uglavnom odbornici čiji su direktori vodili Toplanu od njenog osnivanja. Naime na mestu direktora u Toplani koja je od početka pravila velike dugove nalazii su se direktori Pobede, DS-a i SNS-a ddok je trenutno na mestu direktora Dejan Filipović sa kvote URS-a.
predsednik Skupštine Mihailo Jokić danas je odbornike infornisao da mu se pismom obratila ekonomista ove firme koja ga je izvestila o situaciji vezanoj za ovraćaj PDV-a
Poziciju Toplanee branio je za govornicom zamenik gradonačelnika Žarko Kovač koji je rekao da je moguće uvesti u red poslovanje ovog preduzeće. "Grad će preuzeti na sebe obavezu učešća u nabaljanju i postavljanju podstanica. Ovo preduzeće je već naravilo pomak u poslovanjui to se vidi u izveeštaju o radu", rekao je Kovač.
Protiv Toplane govorio je najvatrenije odbornik Pobede Ljubomir Bradić koji inače od grada kao borac ima subvencionisane troškove grejanja , a za govornicom se svojevremeno moglo čuti da je imao i velike dugove uprkos subvenciji.
Zanimljivo je da niko od odbornika pozicije nije za govornicom objasnio genezu nastanka duga Toplane , nije bilo reči ni o imenima ljudi koji su profitirali od svojih pozicija u Toplani dovodeći njen rad u pitanje. Skupština je očito zaboravila i pismo i obraćanje javnosti Ivka Stojkovića pretposlednjeg direktora, kojii je govorio o pritiscima vezanim za nabavku , a koji su po njegovim rečima dolazili upravo iz redova Pobede.
Skupština je na kraju usvojila izveštaj o poslovanju Toplane .
Nakon ove tačke zbog nepostojanja tehničkih uslova za rad predsednik Jokić je proglasio desetominutnu pauzu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.