Dvostruka naplata

      Нема коментара на Dvostruka naplata

imageU gradu postoje 4 ulice koje je sada nemoguće uraditi jer to pojedini meštani u njima ne dozvoljavaju. Direkcija rešenje problema vidi u proglašenju javnim dobrom tih ulica pri čemu država odredjuje cenu otkupa.

„ Mi imamo velike ulice koje su problem za asfaltiranje . Imali smo problem i u Ostoje Stojanovića , ali smo to nekako rešili. Majevička, Mariborska, Kalemegdanska i Podgorička u Brdjanima. Tu je za sada nemoguće redovnim putem rešiti postojeći problem“, kaže Dragan jeremić direktor Direkcije.

Imovinsko pravni odnosi i jesu najčešći problem na koji se na terenu nailazi pa se uglavnom dešava da veći broj meštana praktično u njima biva ucenjen od strane pojedinaca. „ Tim ljudima ne može to ni da se plati. Jer ni oni ne znaju šta hoće. Oni danas recimo hoće da im se plati, sutra neće to oće nešto drugo. Naredni dan to nije ta cena traže danas 1 500 evra , a sutra 3 000 evra pa opet u krug nije to ta cena. Verujte tu ne može da se normalno razgovara. Tu nema pregovora“, objašnjava Jeremić

Rešenje problema u tom slučaju moglo bi biti proglašenje javnim dobrom predmetne ulice . „ To je moguće i na to će se najverovatnije ići . Tada je ministarstvo to koje odredjuje pravila , a ne mi i to je možda jedini način. Ipak ta procedura traje do dve godine , ne ide baš tako brzo. Ali ako ništa ne preostane, to je rešenje“, navodi Jeremić.

Slučajevi sa terena su različiti od toga da meštani bivaju prezadovoljni namerom grada da uredi infrastrukturu u njihovoj ulici do toga da pojedinci za sve hoće isključivo novac koji grad nema . Slučaj Mariborske već je i na sudu vidjen , a poslednja svedočenja ljudi iz tog kraja govore o tome da je bio problem i sa kanalizacijom sa bilo kakvim radovima koje je trebalo izvesti , a od kojih korist imaju svi stanari ulice . „ Mi smo uglavnom kada smo kupovali placeve vlasnicima plaćali ulicu otkupljivali smo je , ali oni su ostali da se vode na papiru pa bi sada da ako mogu naplate i od grada nešto. A to što smo mi njihovi taoci to njih ne interesuje . Tu su pare u pitanju. Oni opet hoće pare“, kaže jedan od meštana Mariborske.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.