Karadjordjeva početkom sledeće nedelje

imageRadovi u Karadjordjevoj izvesno neće biti završeni kako se očekivalo za 60 radnih dana , a u Direkciji kažu da dva dana produženja roka ne nose dodatne troškove , ako se radovi izvedu onako kako je to potrebno.Zbog zahteva dvojice kafedžija iz Karadjordjeve radovi su u jednom trenutku usporeni zbog čega je izvodjaču produžen rok.

„ Radovi idu zaista dobro i brzo napreduju. Menjali smo jedan deo potkolovozne konstrukcije da bismo stabilizovali tlo i dobili potrebnu zbijenost. Morali smo da sklonimo vlažni pesak iz unutrašnjosti , a negde smo morali da betoniramo iznad toplovodnih cevi koje su jako plitko položene i očekujemo da ukoliko ne bude nekih novih padavina ili problema radovi svečano budu završeni u ponedeljak“, kaže Dragan Jeremić direktor Direkcije .
Za sada su završeni trotioari, postavljen behaton i radovi dovedeni do faze završnog asfaltiranja . Na novinarske konstatacije da je rok za završetak prošao Jeremić kaže da se ne sme dozvoliti da zbog roka datog na papiru radovi ne budu završeni kako je predvidjeno.
„ Ne smemo dozvoliti da zbog rokova napravimo veću štetu nego korist. Moglo je to da se završi i pre deset dana , ali kako? Mi hoćemo kvalitet radova i na tome insistiramo. Rok koji je naveden predvidja izvodjenje radova u idealnim uslovima i pomeranja su moguća. Ne gradimo tu ulicu da traje samo godinu dana već za dugo vremena“, objašnajava Jeremić.
Kako su u jednom trenutku kafedžije u ovom delu ulice imale zahteve prema investitoru u smislu izmene projekta radovi su na kratko vreme i usporeni. Iz istog rzloga izvodjaču je produžen rok za završetak radova.“ Dodatno je bio problem kiša koji smo imali u jednom trenutku zbog čega su radovi obustavljeni . Izvodjaču smo potom zbog svih okolnosti težeći što boljem kvalitetu produžili rok za deset dana“, kaže Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.