Divčibare bolje od letovanja na moru

imageNa Divčibarama je trenutno u toku dečiji kamp „Moj super raspust“ za svu decu koja nisu otišla na more. Sa njima radi preko 20 rekreatora , a deca dolaze iz raznih krajeva Srbije.

Divčibare ovih dana ne liče na sebe jer na Divčibarama trenutno boravi 460 mališana iz raznih krajeva Srbije koji su poželeli da raspust provedu na planini uz druženje i neobične sportove.
Naime sva deca deo su kampa „ Moj super raspust“. Smešteni su u divčibarskim hotelima „Divčibare“ i „Maljen“ i odmaralištima „Mladost“ i „Crni vrh, a sa njima radi 20 rekreatora.
„Ovo je mnogo dobra konkurencija letovanju na moru jer u hotelu imamo i bazen za plivanje a svakako je interesantnije jer svakog dana imamo takmičenja, druženje i upoznavanje sa decom iz drugih gradova „ priča Aleksa iz beogradske OŠ „Mihailo Petrović Alas“, dok njegov vršnjak Marko iz Zrenjanina priznaje da se na Divčibarama prvi put susreo sa nekim igrama.

image „Sviđa mi se fudbal u velikim loptama, gde se baš treba dobro snaći da pogodiš lotu i postigneš gol, mačevanje i streličarstvo. Sve mi je novo i zanimljivo, tako da sam gotovo zaboravio na Fejsbuk i igrice“, kaže on.
Namera organozatora upravo i jeste bila da deca najpre borave u prirodi daleko od mobilnih telefona i kompjutera. Po njihovim rečima kompjuter su u potpunosti zamneili raznim sportovima stoni tenis, fubal i odbojka. Neki od njih ne kriju oduđevljenje novim sportovima sa kojima ranije nisu mogli da se sretnu kao što su vožnja bagija, streličarstvo , mačevanje .
Medju omiljenim aktivnostima kako navode mališani su i i spust na gumi sa vodom niz livadu, kotrljanje u velikim loptama, penjanje na veštačkoj steni ili orijentacija u prostoru

image „ Planina nije urbanizovana, priroda je očuvana, a pošto ćemo realizovati pet kampova sa po 400 mališana, više od 2.000 dece iz cele Srbije će imati sedmodnevno letovanje u prirodi“, kaže jedan od rekreatora.

Oni poručuju svojim drugarima da se na leto i na planini može lepo provesti i kako kažu mora se i ne dosećaju .

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.