Transfuziomobil u Valjevu

imageCrveni krst Valjevo i Institut za transfuziju krvi Srbije, u okviru letnje kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi, organizuje promociju i istovremeno realizuju akciju dobrovonjnog davanja krvi dana 16.07.2015. godine od 10 – 16 časova u našem gradu, na parkingu ispred opštine, odnosno bivše robne kuće.

Inače, letnja kampanja je aktivnost po opštinama i gradovima širom Srbije, koja se realizuje u periodu od 08. Juna do 05. Septembra, sa željom da posluži istinskoj promociji važnosti i značaja dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davanja krvi, uz novi transfuziološki autobus koji je opremljen svim potrebnim uređajima i opremom za bezbedno davanje i uzimanje krvi na terenu.

Grad Valjevo je na programu dana 16.07.2015. godine od 10 – 16 časova. Ovo je još jedan od načina da predstavimo naš grad kao dobrog domaćina, da podržimo aktivnosti u realizaciji letnje kampanje – odazovemo se akciji dobrovoljnog davanja krvi, a sve pod sloganom „Tvojih pet minuta – nečiji ceo život“, i pod motom „Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv“.

Prikupljanje krvi će tehnički i stručno realizovati ekipe Instituta za transfuziju krvi Srbije iz Beograda, uz podršku Crvenog krsta Valjevo.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.