Uprkos poplavi Direkcija uspešna u 2014. godini

imageU izveštaju o radu gradske Direkcije za urbanizam za 2014 godinu najveći deo zapravo se odnosi na sanaciju štete od poplave koja je u prošloj godini i bila prioritet. . I pored toga u prošloj godini Direkcija je uradila 3 700 metara ulica i 8 000 metara puteva .

Članovi Veća danas su usvojili program poslovanja gradske Direkcije za urbanizam u 2014. godini. “ Poplave su umnogome promenile naš program za 2014. I sam grad je odvojio odredjena sredstva koja su prvobitno bila namenjena za nešto drugo.Negde preko 350 kilometara puteva je sanirano i smatram da je to najobimniji posao koji je tradjen u poslednjih 30 godina u Valjevu. Mi smo sve naše redovne aktivnosti ipak odradili i tu mislim na stalno održavanje puteva i ulica i što se tiče naših obaveza prema javnim preduzećima“, rekao je člnaovima Veća direktor Direkcije Dragan Jeremić.

image Medju većim poduhvatima Direkcije Jeremić je za prošlu godinu izdvojio balon u Petnici . “ Pored balona čiji će pravi efekat biti vidljiv u sezoni 2015/2016. godina završili smo i nekoliko dečijih igrališta . Takodje grad je jedan od retkih koji redovno finansira obaveze prema ED i tako će biti i u buduće i ne dugujemo nukom ništa . Istovremeno kad je zelenilo u pitanju samo u prošloj godini zasadili smo oko 350 sadnica i kada saberemo ove četiri godini preko 1000 sadnica smo zasadili. Ranije se nije vodilo mnogo računa o tome koja se stabla sade na ulicama pa su ona podizala i trotoar i kolovoz , sada smo to promenili „, reko je Jeremić.
On kaže da je u toku izgradnja još sedam mostova pored prošlogodišnjih devet i napomenuo da su još jedino klizišta ostala kao nesanirana posledica poplave u potpunosti.
jeremić je danas na veću izneo i činjenicu da Direkcija već sada nema dovoljno stručnog kadra zbog uredbe o zabrani zapošljavanja. “ Ta uredba već sada uzima danak u Direkciji . “ pre svega mislim na tehničke prijeme i već sada moramo da angažujemo ljude pod ugovorom jer nemamo inženjera elektrotehnike , nemamo saobraćajne inženjere i još nekoliko struka . Uskoro će izvesno morati da usledi i rekonstrukcija samog sistema poslovanja Direkcije“, rekao je Jeremić.

Gradonačelnik Stanko Terzić danas je rekao da je sinhronizovanom akcijom i radom svih i sama šteta od poplava umnogome smanjena. “ Da nismo tako delovalo ko zna šta bi sve bilo i zato dugujemo zahvalnost svim ljudima koji su u tom trenutku bili na svim kritičnim tačkama u gradu. Grad je i pored svih teškoća u najvećoj meri izmirio obaveze i prema Direkciji i izviodjačima . Posebno težište moramo staviti na klizišta u ovoj godini. naši su resursi ograničeni i prema Vladi ćemo ponovo ići sa zahtevom za sredstva kako bi taj posao odradili „, reko je Terzić.

image Da se Direkcija suočila sa problemom kakav ranije nije vidjen u Valjevu potvrdio je zamenik Žarko Kovač koji je u svom komentaru pre svega odao priznanje zaposlenima u Direkciji . “ Ovde se vidi da su troškovi smanjeni , tačno je da nedostaju kadrovi , ali mislim da negde ima i viškova pogotovo u urbanističkom planiranju i tu se neostavruju veliki rezultati. Moramo ubuduće ići sa konkretnim informacijama prema gradjanima . Tu se uvek pojavljuje neka manjina kojoj ne odgovra i to je 1% gradjana. Mi ne možemo zanemariti 99% gradjana koji prihvataju ono što radimo , ali tih 1% mora biti pravovremeno i tačno o svemu informisani. Evo vidimo sada u Karadjordjevoj imamao urušavanje gradilišta. Svake noći jedna mala grupa ljudi obara odnosi, lomi znakove i druge stvari na gradilištu. Mi kao grad tu moramo reagovati. Direkcija se suočava sa izazovima da postigne dobre rezultate , ali shodno dosadašnjem poslovanju očekujem da će i u ovoj godini biti postignuti impresivni rezultati“, reko je Kovač.
Gradonačelnik Terzić potom je načelniku gradske uprave Aleksandru Vujiću Subotiću dao i zadatak da se organizuje poseban i potreban nadzor u Karadjordjevoj kako bi se dogadjaji o kojima je govorio Kovač predupredili.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.