Popularni teniski tereni

imageDok tužilaštvo utvrdjuje ko to u industrijskoj zoni voli da igra tenis , oinspekcijski organi grada ovih dana iznova su uručili rešenje još jednom našem sugradjaninu da ukloni zemlju sa gradske parcele na Suvoj česmi. Ovaj gradjanin odlučio je da na toj lokaciji takodje napravi teniski teren , ali mu je po rečima upuićenih nedostajalo 13 ari koliko je „pozajmio“ od grada.

Da je tenis u Srbiji sa Noletom Djokovićem doživao nevidjenu ekspanziju odveć je poznato pa podaci pokazuju da se i broj dece koja treneiraju ovaj sport u Valjevu povećao. Ipak Valjevo nema velike kapacitete kada su sportski tereni u pitanju pogotovo teniski . Ovih dana u jednoj od hala u industrijskoj zoni otkriven je teniski teren na kome se očito neko skriven od javnosti bavio baš ovim sportom. Istovremeno grad je pooštrio kontrolu nadzorta nad sopstvenom imovinom pa je po prijavi gradjana na Suvoj česmi pre više od šest meseci uočena uzurpacija gradske parcele. Načelnik odeljenja inspekcijskih poslova Saša Ivanović za Vamediu kaže da je uručeno rešenje licu P.D. koje treba da nasutu zemlju na gradsku parcelu ukloni i vrati u prvobitno stanje . „Taj proces oko ovog slučaja trajao je malo duže jer su ti gradjani želeli da otkupe tih 13 ari i podnosili su zahtev za to u više navrata , ali nijednom nisu dobili saglasnost za otkup. Mi smo čak platili geometra koji je iznova merio parcele kako bi potvrdili da je zaista došlo do zauzimanje gradske imovine i taj trošak geometra sada će to lice morati da plati“, kaže Ivanović.

image Naime , na Suvoj česmi već mesecima trajali su radovi na upodobljavanju terena za izgradnju teniskih terena . Tamošnji meštani kažu da su kopanjem zemlje neke kuće dovedene u opasnost. “ Praktično su ugroženme tri kuće sa gornje strane , ispod kojih je zemlja otkopavana . Ljudi su odmah reagovali i ustanovilo se da se ti radovi izvode bez saglasnosti grada bez dozvola , ali i ispitivanja bezbednosti po ove kuće. Ima neko vreme kako su ti radovi zaustavljeni , a zaista je bilo straha od klizišta , vidite da se klizišta svuda pojavljuju i kad god padne kiša mislili smo da će ta zemlja krenuti“, pričaju za Vamediu tamošnji meštani .
Ako je verovati inspekcijama svi slični slučajevi i u buduće će biti rigorozno sankcionisani. “ Tu je konkretno uzurpirano 13 ari i to nije malo . Grad je zaista prodavao neke delove zemljišta koji su ostajali kada su se radile saobraćajnice i koje su neiskoristive za bilko šta jer su jako male površine , samo nekoliko kvadrata i slično i te da kažemo deliće gradjani su otkupljivali i to uglavnom oni čija se imovina nalazi do tih delova. Ova parcela nikada nije bila na prodaju“, kaže Ivanović.

image

Po odluci o komunalnom redu svaki gradjanin može podneti zahtev nadležnim službama ukoliko želi da na odredjeno vreme koristi gradsku površinu i u takvim slučajevima izdaje se dozvola . Ovakvih zahteva pak nema mnogo i prema komunalnoj policiji uglavnom dolaze zahtevi za zauzeće ulice u jesenjem periodu radi istovara ogreva . U takvim slučajevima zauzeće se dozvoljava na dan ili dva . U ozradi je i nova odluka o komunalnom redu pa će neke kazne biti i drastično povećane .
A svako ko želi da napravi teniski teren moraće da to učini na svom zemljištu i u svom prostoru uz prethodno pribavljene dozvole za izgradnju.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.