Stiže voda

      Нема коментара на Stiže voda

imageRadovi na rekonstrukciji cevovoda sveže vode od izvorišta Paklje do fabrike za preradu vode na Pećini biće završeni za vikend.

“ Očekujemo da se snabdevanje vodom u najkraćem mogućem roku po završetku stabilizuje i restrikcije budu ukinute“, rekao je direktor valjevskog „Vodovoda“ Djordje Pavlović.“ Trenutno preko 90% grada ima vodu , a bez vode su rubni delovi grada i to : Paune, Mrčić, Beloševac smo uspeli da saniramo , jedan deo Sedlara i najviše tačke Popara kao i deo Petog puka koji se snabdeva sa rezervoara na Kličevcu. Postoji problem sa gradjanima koji su tehnički neispravno i nelegalno priključili. Mi smo do sada identifikovali oko 90% nelegalno priključenih na mrežu , ali verujte naša mreža je 250 kilometara i nemoguće je locirati svakog nelegalnog potrošača . Oni su su se najčešće i tehnički loše priključili i sada su sami sebe doveli u lošu situaciju da nemaju vodu“, objašnjava Djordje Pavlović direktor valjevskog „Vodovoda“ .
Pavlović je danas informisao javnost da radovi napreduju i iznad očekivane brzine te i da će za vikend doći do normalizacije vodosnabdevanja. “ Radovi teku dobro i očekuje se da u toku današnjeg dana budu završeni. Nama potom ostaje tehnička provera cevovoda i njegovo ispiranje . I ti poslovi biće brzo završeni tako da će nakon toga uslediti punjenje cevovoda i normalizacija u vodosnabdevanju što podrazumeva prestanak restrikcija“, najavio je Pavlović.
Direkot preduzeća „Kolubara “ Miodrag Marković i danas je ponovio da je cevovod koji se gradi više nego značajan za grad Valjevo što potvrdjuje i činjenica da je EU prepoznala problem koji grad ima i izdvojila sredstva u visini od 300 000 evra. “ Radovi će biti završeni danas oko 14 ili 15 sati i kreće snimanje uradjenog cevovoda. U saradnji sa „Vodovodom“ nakon čišćenja i zaštite voda će biti pušterna prema fabrici. Svi radovi završavaju se dakle pre roka“, kaže Marković.
kako se na konferenciji SNS-a moglo čuti da je bilo moguće staviti rezervoar Gajina u funkciju Markovića je Vamedia pitala i da li je to tačno. “ Ja pretpostavljam da je to bila nečija ideja ili ne znam možda predlog , ali to nije bilo moguće. Tehnički je nemoguće jer rezervoar Gajina nije za to ni predvidjen , a druga stvar je što taj rezervoar nije završen u smislu da nije još uradjen tehnički prijem i ne može biti stavljen u funkciju“, rekao je Marković objašnjavajući da je početku radova prethodio dugi niz priprema u saradnji sa EU koja je finansijer , izrada i prezentacija projekta , raspisivanje javne nabavke, izbor izvodjača , a posebno je bila sporna činjenica da cevovod prolazi kroz privatne parcele pa je bila potrebna i saglasnost svih vlasnika.
Zahvalnost preduzeću „Jedinstvo “ zbog skraćenja rokova za završetak radova izrazio je načelnik gradske uprave Aleksndar Vujić Subotić.“ Zahvalnost zaista ovom preduzeću i ponovo izvinjenje gradjanima , ali i molba za strpljenje. Ne bih se ponavljao već smo govorili o značaju . Ali mi smo kao grad dali značaj vodosnabdevanju jer smo od evropskih fonddova kao grad povukli 6,5 miliona evra za te namene . Ovo je posao koji je trajao pet dana i nezahvalno je pričati o brojkama u situaciji kada radite nešto od značaja za sve gradjane. Mi ne tražimo opravdanje zbog delimične neobaveštenosti gradjana o razmerama restrikcija , ali ove radove smo morali da izvedemo. Ovo je moralo da se uradi i završi“, reko je Vujić Subotić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.