Samit VTO beba

      Нема коментара на Samit VTO beba

imageU organizaciji udruženja „Da se novi život radja” i Centra za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo održan je prvi Samit valjevskih VTO beba na Divčibarama na kome je učestvovalo 18 porodica sa preko dvadeset beba iz gradova širom Srbije.

Načelnik gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić pozdravio je skup i dao podršku ovakvom okupljanju.” Radeći u odeljenju za društvene delatnosti I sam sam pomogao komisiji koja je sprovodila papirološku proceduru da svi koji ulaze u process, najlepši trenutak u životu sprovedu u delo. Grad Valjevo će i ubuduće podržavati projekat uz izuzetnu saradnju sa bolnicom” rekao je Vujić Subotić.
Dr Davor Živković ukratko je podsetio na istorijat Centra koji je počeo da radi u oktobru 2012., a sama ideja o pokretanju lepe priče je nastala pre desetak godina. Prve aspiracije su uradjene u januaru 2013. A prva beba je stigla 2013. u oktobru “Do sada je uradjeno oko 350 parova i ove godine očekujemo rodjenje stote bebe. Ono što je neophodno jeste dodatni kadar kako bismo nastavili d a nižemo uspehe, a za to je neophodna pomoć Ministarstva”, rekao je Živković.
Zorica Bojčić postala je majka malog Luke u procesu insemenacije koji je radjen ambulantno kao preteča Centra kakav danas postoji kaže da su nizom akcija promovisali Centar za vantelesnu oplodnju.
“U te akcije spada i obilazak ostalih opština A nastavak sledi. Cilj same kampanje i samog putovanja je bila otplata opreme dobijene na lizing. A i značajna promocija je uradjena”, kaže Bojčićeva.

image Na Divčibarama je održano I takmičenje očeva u presvlačenju pelena i predavanja sa temama Kako ne upropastiti dugo očekivano dete.
Par iz Beograda koji je u valjevski centar za VTO dospeo kako bi izbegli liste čekanja u Beogradu kaže da je cela borba koja je jako teška kod nas trajala šest godina”Ali svaki put kad padnete morate ponovo da pokušate jer samo tako možete da uspete. Predali smo papire preko države da probamo i nakon šest meseci su nam rekli da su Valjevo ili Niš slobodni, a mi smo se zbog blizine odlučili z a Valjevo. Videli smo sajt i raspitali se pa nam se svidelo, a kada smo došli tamo mnogo nam se više svidelo jer je iznad svega očekivanog. Bukvalno sve tamo izgleda i funkcioniše kao u privatnoj klinici, odvojeno je od bolničkog dela, ljudi su jako prijatni, profesionalni i predusretljivi. O njihovoj stručnosti neću mnogo da pričam zato što su oni jedini koji su mene poslali na dodatne analize koje nisam radila nigde pre, i čak je i to doprinelo da smo mi danas najsrećniji roditeqi dva dečaka”, pričaju mladi roditelji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.