Porazi za kraj

      Нема коментара на Porazi za kraj

imageSportski portal Sport 014/Poslednje kolo u Srpskoj ligi Zapad i Zoni Drina nije bilo uspešno za valjevske klubove. Železničar je u Lajkovcu pobedom od 1:0 prekinuo niz od osam trijumfa Budućnost Krušika i overio drugo mesto, dok je pribojski FAP sa 4:1 savladao Radnički na Petom puku u presudnoj utakmici za prvo mesto i plasman u viši rang.

U Lajkovcu je viđen borben okršaj dve ekipe koje su osvojile najviše bodova na trećeligaškom Zapadu u prolećnom delu prvenstva. Domaćin je do pobedničkog pogotka došao u 25. minutu, kada je Matić kaznio veliki kiks Kosića koji nije dobro ispucao loptu i sa desetak metara matirao Ivanovića.

U drugom poluvremenu Valjevci su protivnika pritisnuli na njegovu poluvinu, ređale su se šanse pred golom Jovanovića, dva puta je pogođena i prečka, ali izjednačenja nije bilo. Trijumf izabranika Aleksandra Lazarevića doneo im je saldo od 62 boda, šest više od Budućnost Krušika, a četiri manje od novog prvoligaša Loznice.

Na Petom puku FAP je proslavio plasman u Srpsku ligu Zapad. Poveli su gosti golom Čočovića, izjednačio je Cvetković, ali od neizvesnosti ipak nije bilo ništa. Dva upta je sa "kreča" bio precizan Goločevac, jednom iz igre Nikačević, za visok trijumf "kamiondžija" u Valjevu. Radnički je sezonu okončao na petom mestu sa 39 bodova.

Sem FAP-a i ekipa koje su ispale iz prve lige, Mačve iz Šapca, Sloge iz Kraljeva i užičkih Jedinstvo Puteva, novi ćlanovi Srpske lige Zapad su Mihailovac 1934 i Mokra Gora iz Zubinog potoka.

U Zonu Drina su ušli Spartak iz Ljiga, Budućnost iz Arilja i Provo ili Mačva iz Bogatića.

Sport014/Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.