Raspisan Javni konkurs za organizovanje javnih radova

imageNacionalna služba za zapošljavanje raspisala je danas, 29. juna 2015. godine, Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za 2015. godinu.

Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koju organizuje NSZ, u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu, u cilju radnog angažovanja teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Prioritet prilikom angažovanja na javnom radu imaće lica utvrđena kao višak zaposlenih, nekvalifikovana i niskokvalifikovana lica, kao i dugoročno nezaposleni.
Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima socijalnih i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, zaštite životne sredine i prirode.
Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom imaju: organi teritorijalne autonomije i organi jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, udruženja. Poslednji rok za prijem prijava za učešće na javnom konkursu je do 20.07.2015. godine.

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je danas, 29. juna 2015. godine, i izmene i dopune 2 javna poziva za realizaciju programa stručne prakse, i to: Javnog poziva za realizaciju programa Stručna praksa u cilju sticanja posebnih praktičnih znanja i veština i Javnog poziva za realizaciju programa Stručna praksa u cilju sticanja uslova za polaganje stručnog ispita. Izmene i dopune se odnose na pravo učešća u realizaciji programa koje izuzetno mogu ostvariti poslodavci sa teritorije AP Kosovo i Metohija koji pripadaju i privatnom i javnom sektoru.
Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom i izmene i dopune javnih poziva za realizaciju programa stručne prakse objavljeni su u „Večernjim novostima“ od 29. juna 2015. godine, na sajtu NSZ – www.nsz.gov.rs, u rubrici „Info/konkursi“, a u oglasniku „Poslovi“ 1. jula 2015. godine.
Informacije o konkursu sva zainteresovana nezaposlena lica i poslodavci mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ ili preko Pozivnog centra NSZ, na broj: 0800-300-301.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.