Hala sportova u ovoj godini

imageRadovi na nastavku izgradnje hale sportova počeće već u ovoj godini. U tom cilju grad je doneo odluku o kreditnom zaduženju u visini od 200 miliona dinara i dodatnih 100 miliona iz budžeta . Direktor Direkcije za urbanizam Dragan Jeremić danas je rekao da je hala jedini objekat društvenog značaja koji Valjevo nema i biće itekako isplativ.

Gradu Valjevu je odobreno da se u 2015. godini kreditno zaduži u visini od 200 miliona dinara pa će uz dodatna sredstva iz budžeta ostvarena od prodaje nepokretnosti grad nastaviti sa inevsticijom izgradnje hale sportova. “ Studija je u toku i već jedan deo je uradjen i to je jeidni objekat koji Valjevo nema , a da je društveno značajan. Tačno je da se govori o toj ekonomskoj računici isplativosti , ali nema ni govora da on nije isplativ . Činjenice govore da ovaj objekat nije samo koncipiran za sport , do sada se pokazalo da nam kao gradu treba prostor i za manifestacije i za sajmove . Mnogi u Valjevu postojeću halu gledaju kao činjenicu da imamo halu , ali to je objekat koji je napravljen svojevremeno kao privremeni objekat i na žalost to se odužilo 40 godina. Mi ne pričamo o tome koliko košta sadašnja hala i održavanje , a trebalo bi . To su cifre od kojih svakog glava može zaboleti, a da ne govorimo o tome koliki je pritisak klubova za termine“, kaže Jeremić.
Nova hala bi po njegovim rečima bi obezbedila održavanje tri treninga istovremeno . Gabarit objekta koncipiran je na 5 000 mesta s obzirom da medjunarodni zahtevi takvi da ispod te cifre nema organizovanja takmičenja . Predvidjeno je da od tog broja 3000 mesta bude fiksno , a ostatak su teleskopska mesta. “ Sama koncepcija hale je čisto sportska i nema prostor za tržišno organizovanje u smislu lokala. Cen izgradnje je devet miliona evra i grad je do sada uložio 1,1 milion evra. Tenderi su pokazali da se povoljnija cena dobija na tržištu nego predvidjena u projektu pa je očekivanje da cifra bude oko 7 miliona evra. Sada će sredstva biti iskorišćena za izgradnju i pokrivanje, ali sredstva moramo tražiti i od države“, rekao je Jeremić navodeći da je država u dve rekonstrukcije hale Čair u Nišu uložila 20 miliona evra.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.