Kreditno zaduženje za nastavak gradnje

imageVeć na sednici Veća naredne nedelje biće doneta odluka o kreditnom zaduženju grada u visini od 200 miliona dinara , a nakon ove odluke očekuje se i odluka o oglašavanju prodaje Doma vojske. Na ovaj način obezbedjena sredstva omogućiće nastavag gradnje hale sportova u trećoj fazi izgradnje.

Za treću fazu izgradnje hale sportova potrebno je 480 miliona dinara , a grad je doneo odluku da se sredstva za ovu izgradnju obezbede iz kredita i prodaje imovine . Do sada je grad oglasio prodaju poslovne zgrade u ul. Vojvode Mišića 50 površine 439 m2 i pripadajućeg zemljišta, tri poslovna prostora u suterenu u sastavu stambeno-poslovne zgrade u Prešernovoj ulici bb površina 33,30 i 48 kvadrata, ali se na ove oglase po saznanjima Vamedie niko nije javio. Slab odziv na oglase o prodaji bilo kakvih nepokretnosti u Valjevu razumljiv je i iz ugla tržišta nekretninama gde podaci govore da su nekretnine izgubile na ceni , a uopšte trgovina nekretninama zanemarljiva .

Na jednoj od ranijih sedica Skupština je dala svoju saglasnost na prodaju Doma vojske , ali odluka o oglašavanuju prodaje još uvek nije realizovana pa je za očekivati da nakon što se donese odluka o kreditnom zaduženju donese i odluka o oglašavanju prodaje .
Obezbedjena sredstva bi u tom slučaju bila iskorišćena za kompletnu gradnju sa pokrivanjem objekta hale .Potom ostaje četvrta faza koju čine instalacije i peta faza opremanja.
Aktuelna i jedina Hala kojom Valjevo raspolaže izgradjena je 1973. godine i u više navrata do sada javnost je obaveštavana da stara Hala sportova zbog svoje dotrajalosti i neuslovnosti trenutno troši više novca nego što bi koštalo održavanje nove velike Hale sportova. Za ušešće u velikim takmičenjima neophodno je da sportska dvorana ispunjava odredjene uslove, što se potvrdilo i učešćem Metalca u ABA ligi kada se postojeća hala „provukla kroz iglene uši“ kako bi utakmice u njoj uopšte mogle biti odigravane.

Izgradnja nove Hale čija gradnja traje od 1998 godine trebalo bi da po planu bude nastavljena u ovoj godini , a više od 10 godina temelji te hale bili su zarasli u korov pa je uradjen novi projekat , promenjeni temelji i trenutna izgradnja stigla je do podne ploče.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.