Kontinuitet uspeha na međunarodnim takmičenjima

imageNa evropskom karate šampionatu u Santaremu / Portugal /, koji je održan u organizaciji IKU / internacionalne karate unije / od 28 – 31 maja u sastavu reprezentacije Karate unije Srbije, u pojedinačnoj konkurenciji u ‘katama’ nastupio je takmičar KK Zanšin iz Valjeva Luka Đekić i zauzevši prvo mesto osvojio zlatnu medalju u kategoriji ‘muške nade’.

U borbama je u kategoriji ‘kadeta’ nastupio Branko Nešković i zauzevši treće mesto osvojio bronzu.
Na ovom šampionatu je učestvovala 21 / dvadesetjedna / evropska država sa 920 / devetstodvadeset / takmičara u različitim uzrasnim kategorijama.

Posle uspeha Marka Gavrilovića i bronze u seniorskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu 2013 u Portorožu, takođe Filipa Grdinića iste godine sa srebrom u borbama na svetskom prvenstvu u Veneciji, uspeha ‘kata’ tima Zanšin i zlata na Balkanskom prvenstvu 2014g. u Ptuju, kao i nastupa u Trstu, takmičari Đekić i Nešković su na ovom evropskom šampionatu nastavili kontinuitet uspeha takmičara “Zanšina“ na međunarodnim takmičenjima.

" Rezultat Đekića i Neškovića je u svakom slučaju, kao i svi prethodni rezultati takmičara “Zanšina“ na međunarodnoj sceni za uvažavanje, ali obzirom da su na početku sportske karijere ovaj uspeh a i jedno iskustvo više, mora im biti samo podstrek za dalji rad ”, kaže trener Jovan Bogdanović :
Takmičari KK Zanšin će letnji period, uz kraću fazu opuštanja, iskoristiti za intenzivne pripreme pred Svetsko prvenstvo, koje će se održati od 5 – 8 novembra ove godine u Mariboru.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.