Dodela paketa pomoći deci

imageGrad Valjevo je iz budžeta u 2015. godini predvideo 2.000.000 dinara za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu.Programima će biti obuhvaćeno 1000 dece.

Program boravka na planini za 700 učenika svih valjevskih osnovnih škola je već realizovan. Danas su dodeljeni paketi garderobe i sredstava za ličnu higijenu za 25 dece iz socijalno i materijalno ugroženih porodica. U pitanju su deca korisnici socijalne pomoći sa evidencije Centra za socijalni rad i deca bez roditeljskog staranja. Za program pomoći opredeljeno je ukupno 400.000 dinara.Dodeli paketa prisustvovale su pomoćnica gradonačelnika Svetlana Janković Beljanski, predsednica Odbora za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu Olga Jukić i direktorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković.
Juče je počela sa realizacijom Školica plivanja u Sportsko rekreativnom centru „Petnica“ koju će ove godine pohađati 180 socijalno i materijalno ugrožene dece, učenika prvog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola.
Inače, od početka implementacije Lokalnog plana akcije za decu -od 2008. godine do 2015. realizovano je ukupno 70 projekata (u kojima je učestvovalo 2600 dece uzrasta do 18 godina) iz oblasti smanjenja siromaštva, unapređenja obrazovanja, zdravlja, kulture, položaja i prava dece sa smetnjama u razvoju, unapređenja položaja dece bez roditeljskog staranja, dece sa antisocijalnim i asocijalnim ponašanjem i unapređenja informisanosti dece i roditelja. Realizovan je program besplatne užine za 100 najsiromašnijih učenika osnovnih škola, implementirana je Školica plivanja koju je pohađalo 650 učenika prvog i drugog razreda iz kategorije socijalno i materijalno ugrožene dece, realizovan je program pomoći u garderobi i sredstvima za ličnu higijenu za decu bez roditeljskog staranja iz socijalno i materijalno ugroženih porodica koji je obuhvatio pomoć za 100 dece uzrasta do 18 godina.
Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.