Gradonačelnik Terzić „zatezao“ po pitanju smena u „Kolubari“

imageDok je javnost obaveštena da je zbog propusta u radu smenjen tehnički direktor „Vodovda“ Slobodan Živanović isti Živanović tvrdi da možda i nije . Da li je iko smenjen nije rekao ni gradonačelnik Stanko Terzić koji je posebno zatezao oko odgovornosti tehničkog direkora JP „Kolubara“. Zamenik Žarko Kovač tvrdi da je Živanović smenjen, a isto je još juče potvrdio i direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Po informacijama Vamedie Nadzorni odbor „Vodovoda“ već je razmatrao smenu tehničkog direktora Slobodana Živanovića i istom uručio Anekse o radu po odluci istog NO na njegovo mesto postavljen je Dragan Živanović.Dodatnu zabunu uneo je najpre sam Slobodan Živanović obrativši se medijima otvorenim pismom u kome trvdi „Danas kada ovo pišem je utorak 16.06.2015. godine. Dobio sam odštampanu „Ponudu za zaključivanje aneksa ugovora o radu“ nezavedenu i nepotpisanu i „Aneks br. 2 Ugovora o radu br. M-602 od 31.12.2014. godine“, takođe nezaveden i nepotpisan. Sada sam u totalnoj nedoumici: jesam li ja smenjen ili nisam, zašto ovi dokumenti nisu potpisani“. Živanović dakle nije siguran u sopstvenu smenu , a u to izgleda nije siguran ni gradonačelnik Terzić koji je na pitanje Vamedie da li je iko smenjen ponovio rečenicu koju je u uvodnom izlaganju na konferenciji za novinare i rekao: “ Gradsko veće će predložiti NO ova dva preduzeća da ispitaju eventualne propuste u radu i utvrde ko je odgovoran i u skladu sa tim donesu odgovarajuće odluke“.
I ako je Vamedia insistirala na decidnom odgovoru na ovo pitanje gradonačelnik je ostao pri istoj izjavi dodajući da mora da bude konsekvenci ukoliko je bilo lošeg rada. Shodno ovoj izjavi može se zaključiti da gradonačelnik zapravo nije siguran u ono što i sam izjavljuje.
Dodatna konfuzija nastala je pri pomenu JP „Kolubara“ za koju gradonačelnik tvrdi da takodje mora biti preispitana u pogledu radova koji su izvršeni.
Vamedia je zatražila i odgovor na pitanje – Da li će neko u tom preduzeću odgovarati?
“ Biće odgovarajući kriterijumi , sagledaće se svačiji rad i doprinos odnosno propusti koji su napravljeni . Kažem još jednom sankcije će uslediti Veće će se prema tome odrediti“, odgovorio je Terzić.
Na konstataciju Vamedie da Veće ne može doneti odluku o smeni bilo kog tehničkog direktora već da su to pitanja koja rešava NO i direktor Terzić je ponovio da će Veće dati predlog.

image Uz novinarske pritiske gradonačelnik je rekao da je bilo propusta i u „Kolubari“ te i da će na kraju ipak biti sankcija
Na konkretno insistiranje o odgovornosti bilo kog lica u ovom preduzeću gradonačelnik je na kraju rekao “ Odgovornost postoji i sankcije će biti izrečene“.
Terzić do kraja nije želeo da kaže kakve su to sankcije i na koga se one konkretno odnose odnosno da li je u pitanju mesto tehničkog direktora „Kolubare“ Milana Milutinovića. . Terzić je ponovio da grad nije dobio pravovremene informacije odnosno da je propusta zaista bilo . “ Moralo je sve mnogo bolje , ljudi su spravom ljuti , nisu obavešteni na vreme o svemu i odgovornost postoji na obe strane“, reko je Terzić.
Da je Živanović u „Vodovodu“ smenjen potvrdio je na istoj konferenciji zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. “ Čim mu je uručeno rešenje znači da je smenjen“, rekao je Kovač.

Na novinarsko pitanje postoji li odgovornost i gradskog rukovodstva odgovarao je Kovač koji je rekao da su oni sve vreme bili informisani. “ Mi smo neprestano imali sastanke , ali se nismo pojavljivali na konferencijama jer tu su direktori i oni su tu vatru i zapalili pa neka se na njoj i peku. O informisanju javnosti i gradskog rukovodstva nema šta da pričamo bila je greška i mi to ne krijemo. Mi smo se više fokusirali na izvodjača radova da što pre radovi budu završeni . Moraju se snositi konsekvence za ono što nije bilo dobro. Mi kao grad nemamo nadležnosti nad smenom tehničkih direkora ili bilo kog drugog lica unutar preduzeća, to ne može ni Veće da smenjuje, ali možemo da zatražimo da se neke odgovornosti preispitaju“, rekao je Kovač.
Gradonačelnik Terzić na kraju je „zatezao“ i u smislu rokova do kada bi NO JP „Kolubara “ trebao da donese odluke. Zašto odgovornost postoji samo i traži se samo u „Vodovodu“ , a ne i na drugoj strani ako se i „Kolubari“ spočitava takodje niz propusta, pitanje je na koje očigledno samo gradonačelnik zna odgovor.
Ali i ako ga zna sa javnošću taj odgovor ne deli.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.