37 evra mesečno za protivgradne strelce

imageIako je sezona odbrane od grada počela pre nekoliko meseci Gradsko veće tek na narednoj sednici razmatraće pitanje nabavake raketa i plaćanja protivgradnih strelaca.

Za sada se još može reći da smo imali sreće sa vremenskim prilikama pa nekog ozbiljnijeg grada u Valjevu nije ni bilo izuzev u dva navrata kada nije zabeležena šteta. Pretprošle godine HK Krušik je poklonio Valjevu jedan broj raketa , a grad je prošle godine kupio 40 raketa dok će na narednoj sednici Veća biti razmatran upravo ovaj problem . Kako se zakon promenio u smislu kupovine raketa i plaćanja strelaca grad je po ranije dobijenim informacijama zatražio od države dozvolu da se bavi ovim poslom pa će na pomenutoj sednici izvesno biti predočena i informacija šta je država odovorila na ovaj zahtev.
Strelci protivgradne zaštite širom Srbije reagovali su na vrlo niske naknade koje im se opredeljuju pa su neki pretili i bojkotom , a po novoj odluci grada oni će dobiti po 27 000 dinara za sezonu odbrane koja praktično traje od 1. aprila do 10. oktobra.
Valjevo se do sada praktično snalazilo po ovom pitanju projektno finansirajući nabavku i obuku strelaca . Ironija cele priče je i u tome što Valjevo ima Krušik fabriku koja u potpunosti raspolaže kapacitetima za pravljenje protivgradnih raketa i po čemu je svojevremeno bila vrlo poznata i van Srbije, ali je verovatno nečijom odlukom taj program proizvodnje u potpunosti zanemaren.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.