Vodovod prema Brankovini iz kredita?

imageVrlo je moguće da će iz kredita koji grad namerava da realizuje biti finansiran i nastavak na izgradnji vodovodnog pravca Valjevo –Brankovina. Za realizaciju ovog projekta potrebno je oko 80 miliona dinara , a ovim vodoovodnim pravcem pokriva se konzumno područje od 7 do 10 000 potrošača .

Nakon realizacije projekta vodovodnog pravca Valjevo – Divci grad će se izvesno vratiti ranije započetom projektu vodovodnog pravca Valjevo – Brankovina. Direktor „Vodovoda“ Djordje Pavlović potvrdjuje da ovaj vodovodni pravac zbog nezatvorene finansijske konstrukcije čeka već dve godine. „ Mi imamo uradjenu projektno tehničku dokumentaciju, gradjevinsku dozvolu dobijenu za najveći deo trase , a ostalo nam je još nekih stotinak metara koju treba da dobijemo od Puteva Srbije što mislim da će biti rešeno u narednih mesec dana . U finansijskom smislu konstrukcija nije bila zatvorena i zubog toga su dve godine na žalost izgubljene. Posebna je ideja i ono što je dogovarano da se od kredita koji će grad uzeti za Halu i projekte infrastrukture bude uvršćen i deo za ovaj vodovod. To bi trebao da bude i prioritet“, rekao je Pavlović.
On smatra da bi tim sredstvima mogli biti izgradjeni značajni objekti za ovaj vodovodni pravac kao što su crpna stanica na Kličevcu, rezervoar na Kličevcu i rezervoar na Divljem brdu.
„ Okvirna suma koja je predvidjena predračunom je oko 80 miliona dinara . i mi tu govorimo o nekih 7 do 10 000 potrošača . Moram reći da je to naša gruba procena sobzirom da je to trenutno naše najveće konzumno područje koje nije pokriveno vodovodnom mrežom“, kaže Pavlović.

Izgradnja ovog vodovodnog pravca počela je 2012. godine ,a tada se moglo čuti da je projektovana vrednost investicije je 132 miliona, od čega 20 odsto finansira Grad, a veći deo Direkcija za vode Republike Srbije. Do sada se Direkcija za vode nije zančajno proslavila sa izdvajanjima , a sam grad u više navrata je isticao da novca za samostalnu gradnju nema.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.