Naši bronzani Djerdančići

imageU okviru manifestacije takmičarskog karaktera Mali zlatni opanak koja je održana u Valjevu KUD Djerdan nastupilo je sa tri izvodjačka ansambla u tri različite kategorije. U svakoj kategoriji Djerdančići su zabeležili uspeh ..

Pored osvojenih priznanja za pobednike prve dve takmičarske večeri u sve tri uzrasne kategorije, u karegoriji Leptiri ansambl Djerdana osvojio je bronzani opanak!
Po kategorijama rezultati su sledeći:
BUMBARI (10 godina i mlađi), 12 igračkih parova
Igre valjevske Kolubare, koreograf: Aleksandar Tomić
Pobednici prve takmičarske večeri i 6. u generalnom plasmanu od 24 ansambla.
LEPTIRI (13 godina i mlađi) 12 igračkih parova
Vlaške igre, koreograf: Desanka Desa Đorđević
BRONZANI OPANAK, 3. mesto u ukupnom plasmanu od 24 ansambla
JUNIORI (16 godina i mlađi) 10 igračkih parova
Igre iz Dragačeva, koreograf: Darko Marić
Pobednici prve takmičarske večeri i 8. u generalnom plasmanu od 21 ansambla.
“Čestitam svim igračima, sviračima, kostimografu, roditeljima, upravi KUD-a „Đerdan“ na prikazanim nastupima. Zadovoljstvo je bilo pripremiti naših 68 malih umetnika koji su u svemu, igri, izgledu, pesmi i muzici, bili dostojni predstavnici Đerdana, aktuelnog nosioca titule „čuvar narodne tradicije“.Verujemo da je put koji smo izabrali pravi i radost naših malih izvođača je garant za to, jok poeni i kada smo prvi i kada nismo, jer je naš pristup ZA TROKORAK ISPRED SVIH, a nagrade su samo potvrda tog pristupa.Živeli i hvala vam svima, jer po svemu prikazanom Đerdan ima generacije koje će nadmašiti učitelje i po ljubavi i znanju, a to je i smisao, zar ne?”, rekao je Aleksandar Tomić umetnički rukovodilac KUD-a nakon objavljivanja rezultata.
Vamedia

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.