Srpski monarhisti više ne postoje

imageUdruženje Srpski monarhisti prestaje sa radom , navedeno je u njihovom Saopštenju za javnost koje prenosimo u celosti:

"Saopštenje za javnost udruženja „SRPSKI MONARHISTI“

Udruženja „SRPSKI MONARHISTI“ prestaje sa radom i briše se iz Registra kod nadležnog državnog organa iz sledećih razloga:
• Udruženje je osnovano na Bogojavljenje 19.01.2010 godine kao pravni naslednik programa i prava na imovinu Liberalno-demokratske stranke a osnivači su sem stranke i Ravnogorski pokret i Jovan Pavlović kao fizičko lice.Udruženje je registrovano sa sedištem u Valjevu ul. Dr Pantića 70.LDS je prethodno u skladu sa Rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture , otvorila vrata na uglu na mestu gde su nekad bila , uradila dva stepenika, uvela vodu, telefon i brojilo električne energije, rekonstruisala krov i oluke,i uredila unutrašnji prostor.
• Grad Valjevo je pokrenuo sudski postupak za iseljenje kod Osnovnog suda u Valjevu 5P 951/14 .Ročište je bilo zakazano za 06.03.2015 godine .
• Ne čekajući ishod sudskog spora NN izvršioci su 28.02.2015 godine u subtu u ranim jutarnjim satima (između 4 i 5 sati ) provalili u službene prostorije Udruženja, obivši bravu , izbacili stvrai i bez prisustva zakonskog zastupnika ii bilo kakvog obaveštenja,na divljački način zaposeli prostor a stvari prebacili u JKP Vidrak.Samo su na vratima i prozorima sa špoljne strane stavili nepotpisano Obaveštenje da se stvari mogu podići 02.03.2015 u Vidraku.
• Ja sam u subotu pre podne sa zaprepašćenjem video Obaveštenje i odmah pozvao policiju a pri pokušaju da uzmem Obaveštenje neko naoružano lice je izašlo iz našeg službenog prostora i pretilo mi fizičkim nasiljem.Policija je ubrzo stigla i uzela izjavu od mene i od tog lica, kada sam saznao da je on deo privatnog obezbeđenja koje plaća Grad Valjevo po nalogu izvesnog načelnika Gradske uprave.
• Već u ponedeljak 02.03.2015 godine podneo sam Krivičnu prijavu protiv NN izvršioca Osnovnaom javnom tužilaštvu
• U međuvremenu odmah su počeli radovi na pregrađivanju prostora i ugradnji nekih sijalica na spoljašnjoj strani zida a odbornik Bradić me je obavestio da je naš prostor dodeljen njemu.Rekao sam mu da se oko toga vodi sudski spor,za koji on nije znao.
• Na ročištu kod Osnovnog suda 06.03.2015 godine predstavnik grada Valjeva je obavestio Sud da povlači tužbu , jer su nas već izbacili i bez suda !!?? Na pitanje sudije, kako su ušli u prostor, predstavnik grada Valjeva nije odgovorio.
• Dana 24.04.2015 godine Skupština grada Valjeva dodeljuje prostor Ljubomiru Bradiću odnosno boračkoj organizaciji , koju on prestavlja.
• Dana 27.04.2015 godine Osnovno javno tužilaštvo odbacuje moju krivičnu prijavu „jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo ,niti bilo koje drugo krivično delo, za koje se gonjenje vrši po službenoj dužnosti“
• Uložio sam Prigovor Višem javnom tužiocu 04.05.2015 godine ali ga je tužilac odbio 19.05.2015 godine.Protiv njegovog Rešenja nije dozvoljena žalba niti prigovor .U potpisu stoji zamenik javnog tužioca Zlatko Šulović.

Namera je izgleda bila da se zavade borci i ravnogorci,a onaj ko je sve to zamesio , očigledno mu nije prvi put.
Imajući u vidu prethodno navedene činjenice, jasno je da za rad Udruženja ne postoje elementarni uslovi ni ptravna sigurnost-naprotiv,pa stoga obaveštavam javnost o prestanku rada Udruženja Srpski monarhisti.

Valjevo 26.05.2015 godine Dosadašnji Zakonski zastupnik
Udruženja „SRPSKI MONARHISTI“
Mr Predrag M.Vuletić
Član Političkog saveta Krune"

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.