Do stana uz ausvajs

imageKada su gradjani kupovali stanove u novizgradjenim zgradama u nekadašnjem prostoru Minse nisu ni slutili da će vrlo moguće pravo prolaza do svog stana morati da potraže na sudu. Novi kupac Minse u likvidaciji Goran Omerović od dvorišta zgrade , po njihovim rečima, napravio je okretnicu za kamione i šlepere, a bilo je najave da će na ulazu iz Karadjordjeve ulice u dvorište biti postavljen portir.

Stanari zgrada u prostoru nekadašnje Minse tvrde da se njihovo dvorište pretvorilo u okretnicu za kamione od kako je novi vlasnik na licitaciji kupio proizvodne hale , upravne zgrade i nekoliko stanova. Nova situacija je takva da gradjani strahuju za bezbedan ulaz u zgradu , a od mira i tišine odavno nema ništa. Oni tvrde da se svakodnevno na veoma malom prostoru razmimoilaze i parkiraju kamioni koji uzurpiraju i njihova parking mesta i prolaz do ulaza u zgradu . “ Potpuno je nejasno kako kamioni tu uopšte ulaze jer je u Karadjordjevoj zabranjen saobraćaj za kamione , dakle sa te strane ne mogu , a iz Hajduk Veljkove sobzirom da se radi o katastarskoj parceli koja ima još jednog vlasnika Evropa bus, dozvoljeno je kretanje samo autobusima , dakle nijednom drugom vozilu. Mi smo zvali saobraćajnu policiju i oni su na terenu rekli da u samom dvorištu ne ogu ništa da učine jer je novi vlasnik upisan kao jedini korisnik parcele , izuzev da kamione prate i vide na koju bi stranu mogli izaći . Komunalci su tu takodje nemoćni“, tvrdi jedan od tamošnjih stanara.
Meštani strahuju da bi novi vlasnik Goran Omerović mogao da zatraži konverziju zemljišta iz prava korišćenja u vlasništvo jer je za sada jedini upisani korisnik . Nadležni tvrde da je stanarima prolaz morao da obezbedi vlasnik zgrade dakle investitor , onaj na kome se i dalje vodi zgrada bez obzira što su stanari kupili svoje stanove .
Halu koja se nalazi u dvorištu njihovim rečima ne koristi samo King komerc firma novog vlasnika već nekoliko drugih preduzeća. Novina je obezbedjenje koje se pojavilo u dvorištu. “ Nećete verovati čovek je doveo obezbedjenje , valjda da se brani od nas koji tu prolazimo, ali mi nemamo drugi put za ulazak u zgradu. On je hteo da postavi portira na ulaz iz Karadjordjeve da niko ne može proći . Pa jel treba moji gosti da se najavljuju portiru King komerca ? ja sam svoj stan platio legalno kupio i nemam nameru da prijavljujem svoje članove porodice nekom portiru . Samo nam ausvajs fali“, priča jedan od stanara.
Kako su svi izgledi da Omerović kao novi vlasnik nema razumevanja za stanare i njihove potrebe oni će po svemu sudeći pravdu morati da potraže na sudu zahtevajući pravo službenosti na pomenutoj paceli kako bi sebi omogućili prolaz do sopstvenog stana.

Vamedia

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.