Počeli radovi u Karadjordjevoj

imageJutros u devet sati počeli su radovi na rekonstrukciji Karadjordjeve ulice na potezu od Biblioteke do Jadra. Nakon skidanja asfaltnog zastora prve radove izvodiće „Vodovod“.

U narednih 60 dana zbog radova na rekonstrukciji Kraradjordjeve ulice deonica duga 299 metara na potezu od Biblioteke do Jadra biće zatvorena za saobraćaj. “ Ulica je od jutros zatvorena od Dušanove do Vojvode Mišića. sada sklanjamo žardinjere i ostali mobilijar i podižemo asfaltni zastor. U četvrtak bi „Vodovod“ trebao da počne sa svojim radovima u ovoj ulici“, rekao je direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Rekonstrukcija Karadjordjeve do sada je izvedena u centralnom delu u dužini od 750 metara još 2011. godine, a rekonstrukcija je koštala više od 100 miliona dinara. Nakon toga najavljivana je rekonstrukcija dela prema Uzun Mirkovoj ulici za šta je sredstva tada obećalo ministarstvo saobraćaja u iznosu od 60 miliona dinara. Medjutim rebalansom je ministarstvo izbrisalo ovu poziciju pa su prošle godine izostali najavljeni radovi. Grad je ove godine sam izdvojio sredstva za deo prema Dušanovoj ulici koji bi trebao da košta oko 33 miliona dinara.

image Najviše priče do sada bilo je upravo o delu Karadjordjeve koji je rekonstruisan te 2011. godine , a čije se finale praktično na Trgu proslavilo uz vola na ražnju . Opozicija je tada prozivala tadašnjeg gradonačelnika Zorana Jakovljevića za pomenuti iznos novca dok je Jakovljević u više navrata demantovao da je bilo bilo kakvih manipulacija jer je ulica kako je tada rekao gradjena sredstvima NIP-a kome je pripao i deo kontrole.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.