Održan jubilarni FOS

imageU velikoj sali doma kulture, KPZ –a za maloletnike u Valjevu održan je Deseti Republički festival osuđeničkog literarnog stvaralaštva, na temu „Put ljubavi“.Na raspisani konkurs prijavilo se 20 ustanova: Kazneno-popravnih zavoda, okružnih zatvora i specijalna zatvorska bolnica.

U kategoriji PROZA prijavilo se 33 autora sa 51 radom, a u kategoriji POEZIJA prijavilo se 90 autora sa 222 radova, ukupno 273 rada.
Žiri bogatog iskustva u ocenjivanju književnih dela radio je u sledećem sastavu:
– predsednik žirija, Julija Marjanović Jovičić iz Beograda.
– član žirija, Dr Maja Pelević iz Beograda
– član žirija, Violeta Milošević iz Valjeva

U kategoriji proza:
-Prvu nagradu dobio je rad „ Bluz za trinaest godina“ autor Dragoslav Radanov Radičev iz Padinske Skele. Nagrađeni dobija 15000 dinara, knjigu i diplomu
-Drugu nagradu dobio je rad „Broj“ autor Galko Radislav iz O.Z. Novi Sad. Nagrađeni dobija 10000 dinara, knjigu i diplomu.
-Treću nagradu dobio je rad „Cveće iz blata“ autor Vladan Cvetković iz KPZ Niš . Nagrađeni dobija 8000 dinara, knjigu i diplomu.
Pohvaljeni su sledeći radovi „Put ljubavi“ autor Vitomirović Slobodan iz OZ Zaječar, rad „Bekstvo“ autor Soldatović Nikola iz OZ Zaječar, radovi „Put ljubavi 1,2,3“ autor Savić Darko iz OZ Subotica i rad .“Tako je govorila Azra“ autora Marković Radosava iz KPZ Sremska Mitrovica Pohvaljeni dobija knjigu i diplomu

U kategoriji poezija
-Prvu nagradu dobio je rad „Samanta“ autor Marinković Davor iz O.Z.Zaječar. Nagrađeni dobija 15000 dinara, knjigu i diplomu
-Drugu nagradu dobio je rad „Kaleidoskop“ autor Vasiljević Đorđe iz OZ Beograd. Nagrađeni dobija 10000 dinara, knjigu i diplomu.
-Treću nagradu dobio je rad „Put ljubavi“ autor Raketić Stanko iz KPZ Niš. Nagrađeni dobija 8000 dinara, knjigu i diplomu..
Pohvaljeni su sledeći radovi: „I slepe oči plaču“, „Sestra svome bratu“ i „Majka sinu Milanu“ autor Ivan Kovijanić iz OZ Subotica, rad „Pismo bez markice“ autor Đorđević Marko iz KPZ Niš, rad „Laž“ autor Jojkić Vladimir iz KPZ Sremska Mitrovica i rad „Nesanica“ autorke Pakai Klare iz KPZ za Žene Požarevac. Pohvaljeni dobijaju knjigu i diplomu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.