Norveška ne finansira ambulantu

imagePo saznanjima Vamedie sredstva za izgradnju ambulante u Divcima neće dati Vlada Norveške kako je bilo najavljeno već najverovatnije država Srbija. Skupština podržala izgradnju ambulante.

Procenjena vrednost ambulante za koju će država najverovatnije izdvojiti sredstva je 10,5 miliona dinara. Utvrdjenim programom obnove u sektoru zdravstva predvidjeno je da se u Divcima kao posledica elementarne nepogode prošle godine uradi nova ambulanta.Na poslednjoj sednici Skupštine predsednik Skupštine Mihailo Jokić uz naglašavanje činjenice da je lično iz Divaca na kraju je odbornicima objasnio da su sredstva za ambulantu donacija Vlade Norveške te i na činjenicu da je situacija sa sredstvima bila takva ili Divci koji su po njihovoj proceni pretpeli štetu ili bi sredstva otišla na drugu stranu u neki drugi grad. Pojedini odbornici su za vreme rasprave imali stav da kako su naveli "svi putevi vode u Divce", ali je većinom ipak odlučeno da Skupština da zeleno svetlo za parcelu na kojoj će ambulanta biti gradjena.
Iz kog razloga su Norvežani odustali od finansiranja još uvek nije poznato , ali se uveliko govori o tome da će sredstva opredeliti država sada kada se donator povukao , a obaveza grada ostaje parcela i projekat.
Istovremeno u žaru rasprave niko nije postavio ni pitanje ni kada je ni ko izvršio procenu štete na starom objektu ambulante.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.