Studijska poseta Univerzitetu u Štutgartu

imageStudenti i profesori Visoke poslovne škole strukovnih studija realizovali su još jednu studijsku posetu Univerzitetu primenjenih studija u Štutgartu, s kojim valjevska državna visoka škola uspešno sarađuje duže od jedne decenije.

Najbolje studentkinje druge godine studijskog programa Poslovna ekonomija su u društvu nemačkih kolega prisustvovali predavanjima i vežbama iz oblasti Menadžmenta i Marketinga na engleskom jeziku.
Tokom posete, direktorka VIPOS-a Vesna Marković imala je radni sastanak sa rektorom štutgarskog Univerziteta profesorom dr Joakimom Veberom, tokom kojeg je potpisan novi memorandum o saradnji dve institucije, i realizovan razgovor o budućem strukovnom master program VIPOS-a, kako bi se u tom procesu iskoristila dobra iskustva uglednog nemač Univerziteta.
Iako se način rada sa studentima dosta razlikuje, studentkinje VIPOS-a isitiču veoma pozitivno i korisno iskustvo prisustvovanja nastavi na Univerzitetu u Štutgartu.
“Predavanja i vežbe su im interaktivni, sa dosta prikaza praktičnih primera i potenciranja grupnog rada. Profesori zadaju zadatak, podele studente u grupe i oni se međusobno takmiče u raznim aktivnostima. Svi njihovi studenti imaju praksu u nekim firmama koje sami pronađu i tri meseca provode u njima, a tri na predavanjima, i tako se uvode u posao koji će raditi kada završe školovanje”, kaže studentkinja Ana Topalović.
Njene koleginice Katarina Vilotić, Dušica Ćebić i Katarina Lukić dodaju da je sam boravak u Štutgartu za njih bio jako lep, jer su uz razmenu iskustava i saradnju sa nemačkim kolegama, imale priliku da posete zoološki vrt, koji je po veličini u Evropi, kao i čuveni “Mercedesov” muzej u ovom nemačkom gradu.

VIPOS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.