Nema mesta za 300 dece

imageValjevska obdaništa ponovo su pretesna za mališane Valjeva. Ove godine bez mesta u obdaništu zbog nedovoljno smeštajnih kapaciteta ostaće 296-oro dece.

Postala je praksa da svake godine jedan odredjeni broj mališana osatne neupisan u obdanište.“ Na raspisani konkurs stigle su 693 prijave i po konkursu primamo 397-oro dece . Izvesno dakle ove godine van obdaništa ostaće 296-oro dece , a moguće je da taj broj bude i veći. Prošle godine otvorili smo dve dodatne sobe , ali ove godine za tako nešto nemamo kapaciteta . Sve je popunjeno. Mi smo od grada u nekoliko navrata tražili da proširimo kapacitete , ali oni prosto nemaju razumevanja za potrebe obdaništa“, kaže Milan Gajić predsednik UO PU „Milica Nožica“.

 

image Zbog nedovoljno mesta u obdaništu i kriterijumi će ove godine za upis biti značajno strožiji. “ Nije takva odluka do nas jednostavno nemamo gde svu decu da smestimao. Roditelji gde u kući jedno radi , a jedno ne radi neka se nenadaju da će im dete biti primljeno. Isključivo ćemo ove godine poštovati neka pravila , zna se samohrani roditelji, oba roditelja zaposlena i tako dalje ima tu još nekih kategorija“, objašnjava Gajić.

Za Vamediu Gajić tvrdi da se dug roditelja prema obdaništu povećao od povećanja cene obdaništa. “ Taj dug je sada oko 7 miliona. Mi smo upozoravali da će se to dogoditi i da roditeljima svako povećanje cene znači mnogo . Nije bitno koliko je to povećanj, ali dobili smo takvu odluku koju moramo da sprovodimo. Niko nas nije slušao, gradonačelnik je tako odlučio i sada je situacija takva kakva je „, objašnjava Gajić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.