“Spona” izmedju Krstića I Lazarevića

imageNa konferenciji za novinare Udruženja Pobeda pojavio se i dr Jordan Lazarević predstavljen kao član tima ovog Udruženja za sledeće izbore. Kako Vamedia saznaje Lazarević i prvi čovek Pobede Dragoljub Krstić saradjuju još od 1997 godine iz SPO-a I preduzeca „Spona“ koju je osnovao SPO.

Još jedan lekar pojaviće se u kampanji za lokalne izbore i to je dr Jordan Lazarević koji je na konferenciji za novinare obelodanio svoju saradnju sa Udruženjem Pobeda. Istini za volju ta saradnja je postojala mnogo godina unazad , ali je Lazarević bio javnosti slabo vidljiv. Ponovno pominjanje njegovog imena počelo je sa informacijom da je upravo Lazarević predsednik UO Apotekarskog centra , a upravo u trenutku kada je Pobeda želela da smeni aktuelnog direktora i na to mesto dovede svog coveka. Krstićeva namera da u potpunosti kontrolište tržište lekovima u Valjevu nije uspela da se ostvari pa je I Lazarević nedavno ostao bez mesta u UO .
Dragoljub Krstić I Jordan Lazarević blisko saradjuju još od 1997. godine kada je Lazarević bio predsednik GOSPO-a , a Krstić član predsedništva. Nakon uspeha na izborima I postavljanja beogradske vlasti pod palicom SPO u valjevskom SPO –u biva osnovana firma “Spona”. Ovo preduzeće imalo je zadatak da valjevskim privrednicima obezbedi poslove sa beogradskom vladom koju drži SPO. Direktor preduzeća bila je Ljiljana Branković , a sive eminencije preduzeća Dragoljub Krstić I Jordan Lazarević. Poslovi koje “Spona “ sklapa vezuju se za beogradska javna preduzeća “Zelenilo”, “Pijace” , “Vodovod” . “Spona “ za povezivanje pojedinih valjevskih privrednika sa Beogradom uzima “debelu” proviziju , ali, kako izvor Vamedie navodi , vrlo brzo dolazi do sukoba unutar zainteresovanih strana. Funkcioner SPO-a Milan Ninić optužuje Dragoljuba Krstića da ih reketira zaklanjujući se iza Jordana Lazarevića. “Vrlo brzo nakon tog sukoba Ninića I Krstića priča oko “Spone” je počela da dobija drugi oblik , a Jordan Lazarević se polako povlači “, navodi izvor Vamedie .
Isti izvor tvrdi da su Lazarevića I Krstića u vezi Apotekarskog centra ponovo povezali potencijalni finansijski interesi.
Po svemu sudeći s obzirom da se Pobeda nada uspehu na narednim izborima vrlo je moguće da postoji neka nova poslovna zamisao ovog dvojca. Ko zna možda neka nova “Spona”?

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.