„Dostojanstvo u tragediji“

imageU Ogradnoj galeriji na ogradi Doma vojske, 15.05.2015. u 20:30 biće otvorena izložba fotografija britanskog fotografa Džona Palmera pod nazivom "Dostojanstvo u tragediji“.

Izložbom se obeležava godišnjica poplava, u vreme kojih je dve trećine Srbije bilo pod vodom. Fotografije prikazuju portrete ljudi koji su izgubili sve osim dostojanstva. Zastupljene su fotografije iz cele Srbije, ali i valjevskog kraja.

Džon Palmer je u svojoj dugogodišnjoj karijeri živeo i radio u mnogim zemljama sveta, od severa Norveške do Kariba. Fotografijom se bavi dugi niz godina i snimao je sve vrste fotografija, od ratnih do svadbenih, iz različitih delova sveta.

Njegov glavni rad je sada dokumentarni i fokusiran je na narod Srbije. Misija mu je da svet upozna sa tragedijom koja je zadesila građane Srbije, ali i sa snagom i dobrotom koju posedujemo. On ističe da njegovo srce pripada Srbiji i srpskom narodu, koji je i tokom najtežih životnih trenutaka bio ljubazan prema jednom strancu i koji je nudio da podeli i ono malo što mu je ostalo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.