Marić: Neće biti prošlogodišnjeg scenarija

imageNačelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić obišao je juče vodotok reke Tamnave . Marić izjavio da nema opasnosti od poplava jer su svi kapaciteti u pripravnosti.

Kako je RHMZ izdao upozorenje na povišene vodostaje teren kod reke Tamnave obišao je načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.“Situacija je pod kontrolom pa i naše prisustvo ovde je u cilju toga da pošaljemo poruku da ne treba niko da se pribojava jer su svi kapaciteti u stanju pripravnosti. Obišli smo Tamnavu i ovde će ostati jedna naša ekipa u narednih 36 sati jer je RHMZ upravo posebno naveo bujične vodotokove . prošlogodišnji scenario se neće ponoviti „, rekao je Marić.

image Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će u naredna četiri dana vodostaji na Dunavu i Savi biti u većem porastu. Dodaje se i da će i danas na Jadru, Kolubari, Ljigu, Ubu, Tamnavi vodostaji biti u manjem i umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.
U Srbiji u sredu pretežno oblačno i hladno sa kišom. Na jugoistoku biće malo toplije, ponegde i sa pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, posle podne i uveče u slabljenju. Maksimalna temperatura od 14°C u severnim i zapadnim do 20°C u jugoistočnim predelima Srbije.

Vamedia

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.